Memić najavio remont u Željezničaru, a o susretu sa Sliškovićem nije želio previše: Tužno!

Trener FK Željezničar

Memić najavio remont u Željezničaru, a o susretu sa Sliškovićem nije želio previše: Tužno!

M. Šljivak

Željezničar je prekinuo niz od 15 utakmica bez pobjede u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U posljednjem kolu savladana je Krupa sa 3:0 i to uz jako dobru igru.

Trener tima sa Grbavice Almir Memić je nakon utakmice rekao:

"Napokon da je peh skinut. Mislim da je od Krupe čak i počeo i trajao je čitavu sezonu. Zasluženo smo pobijedili. Drago mi je što sam juniorima pružio šansu i opravdali su povjerenje i pokazali su da se na njih može računati", rekao je Memić.

Memić najavljuje vjerovatni remont ekipe u narednom periodu.

"Vjerovatno će doći do remonta ekipe. Još se ništa ne zna šta dalje. 12-og je Skupština kluba i tad ćemo vjerovatno znati. Nije to pitanje za mene. Ne bih o igračima koji će tek otići, ostali još nisu. Ne bih ja o tome sad".

Oglasi

Da li neko iz kluba ima namjeru da istupi u javnosti i da govori o problemima u klubu?

"Nije se još niko javio ko bi istupio. Predsjednik je u Londonu, potpredsjednik je tu. Ja samo komuniciram sa ljudima koji su tu oko mene. Nama u stručnom štabu 10. ističe ugovor", rekao je Memić.

O Blažu Sliškoviću, treneru koji ne vodi klub je rekao:

"Vidio sam ga u Mostaru protiv Zrinjskog na poluvremenu. Došao je, ali ga nakon utakmice nismo vidjeli. Tužno", istakao je Memić.

Željezničar je sezonu završio na sedmom mjestu sa 44 osvojena boda.

Vladimir Ilić: Krupa je zasluženo ostala u ligi

Trener Krupe Vladimir Ilić smatra da je Krupa zasluženo izborila ostanak u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Stvarali smo šanse u prvom poluvremenu, ali ih za razliku od Željezničara ih nismo iskoristili. Čestitam Želji na pobjedi i ovo je prikaz da Željo ima kvalitetne mlade igrače. Svim srcem im želim da se vrate tamo gdje im je mjesto na vrh bh. fudbala", rekao je Ilić i dodao je:

"Mi smo zasluženo ostali u ligi. Pobijedili smo sve direktne konkurente, nismo izgubili nijednu utakmcu kući. Žalim što je Olimpik istupio iz lige, ali mi smo pobijedili sve konkurente kući. Koja ekipa iz donjeg dijela ekipe je stvorila ovakve šanse. Konstatacija da smo sretno ostali u ligi ne stoji kada smo sve konkurente pobijedili u borbi za ostanak. Žao mi je Olimpika, ali mi smo ih sve pobijedili. Vidjet ćemo kako ćemo dalje. Ne znam u kojem pravcu ćemo dalje ići. Ako nastavimo ovako, mislim da je ovo pravi put za nastavak".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Aj tinks Baka finišed in Željo veri bed, bat Željo is mor den klub, end Baka is not important for Željo
16 4
Sarbit2019
Sta ce sada mitomani pratiti pikado ?
4 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi