Blaž Slišković: Gdje ću? Pitajte one što me sele na granicu Kine, Koreje i Vijetnama!
Na pitanje da li mu je ovo možda posljednja utakmica na kormilu Plemića Baka je odgovorio da pitamo portale "koji ga sele na granicu Kine, Vietnama i Koreje".

Posljednji ovosezonski press donio zanimljivo izlaganje Blaža Sliškovića

Blaž Slišković: Gdje ću? Pitajte one što me sele na granicu Kine, Koreje i Vijetnama!

Uoči utakmice posljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj će Plemići gostovati u Bijelini protiv ekipe Zvijezde 09 trener Zrinjskog Blaž Slišković je imao zanimljivo izlaganje uoči samog puta u Bijeljinu.

"Prvo bih rekao da stanje u momčadi pred ovu utakmicu nije baš idealno", otvorio je Slišković najavu utakmice protiv Zvijezde i nastavio: 

"Proteklog tjedna bilo je nekih povreda, ali budući da je zadnje kolo i da nema nekog rezultatskog značaja odlučili smo da te i još neke igrače ne povedemo na put u Bijeljinu, tako da ćemo imati neke mlađe igrače na raspolaganju i nadamo se da ćemo sezonu završiti u pozitivnom ambijentu i da se raziđemo u dobroj atmosferi".

Dodao je potom ko sve ide na put.

"Na put ne idu Barišić, Stojković, Gojković, Šovšić, Bekrić, Stanić, Savić, Filipović, Veselinović. Bencun je povrijeđen, ali ide. Nadam se da će mlađi igrači koji dobiju prigodu iskoristiti svoju šansu u ovoj utakmici". 

"Svaka je utakmica važna, posebno onim kojima ističe ugovor, ne bi li poboljšali svoj status. Ima značaja, možda ne bodovnog, ali ima", rekao je Baka.

Poseban show u svom stilu Baka je napravio kada je dobio pitanje o eventualnom angažmanu u Kini o kojem su se raspisali mnogobrojni bh. mediji.

"Evo vidim da me već pojedini portali sele, možda bi njih trebali pitat, možda oni znaju nešto više oko toga. Ne znam ni u koji grad, ni državu, ali znam da sam negdje na granici Koreje, Vijetnama i Kine, tako da je bolje priupitati ove koji naveliko pišu o tome. I novinare koji znaju više od mene. Normalno je da kada ističe ugovor obje strane razgovaraju i ako se nađe zajednički jezik o razlazu ili nastavku suradnje da se tek onda piše o tim stvarima. Ne može se ovoliko prejudicirati. Jedan naš medij je prvi objavio, a mnogi prenijeli i rasplamsala se priča. Puno se piše o mojim manama i razlozima zbog čega ne bih trebao ostati tu. Navodno prečesto mijenjam tim, pa se pojedini članovi uprave iznenade kada istrči 11 igrača taman kao da oni određuju početni sastav."

"Možda je neprimjereno ali znaš kako me zaboli ko se i zašto iznenađuje", revoltirano je rekao Baka i dalje nastavio:

"Ja odgovaram za rezultat i postavljam prvih 11. Stvari treba gledati objektivno. Ne interesuje me tko u upravi ima svoje ljubimce a tko nema. U upravi postoje samo dva ili tri čovjeka koji vode klub, ostali nisu nikada ni došli na trening. Ja ih poštivam jer donose novac u klub, ali petljati se u stvari moga poziva im ne dolikuje jer se ja ne petljam u njihov posao."

"Prepuštam to onima koji znaju. Njihov posao je da nagrnu što više novca i da nam osiguraju uvjete. Ne petljajte se u ono što ne znate. Ovo sam morao reći jer se stvari moraju sagledati objektivno. Normalno da sam mijenjao, okolnosti su bile takve. Šta, zar svake godine moramo biti prvi? Je li bio neuspjeh biti drugi pored ovakvog Sarajeva koje je ove godine bilo zaista sjajno? Je li loš rezultat biti drugi? I oni su imali uspone i padove ali ipak bili najkosntantniji".

Tu Baka nije stao...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dođite jednom na trening u sezoni pa onda iznesite svoje mišljenje. Nemaju oni pojma šta sve trener i njegovi pomoćnici trebaju raditi da bi odredili prvih 11. Ne znaju oni što sve treba da se zasluži mjesto u ekipi. To tko ima svoje ljubimce, neka ih vodi svojoj kući", završio je Baka ovo izlaganje očito pogođenim nekim komentarima njegovog vođenja tima u ovoj sezoni.

Svakako će biti zanimljivo kako će se rasplesti ova priča do kraja i hoće li Slišković u idućem periodu nastaviti obnašati posao šefa struke Zrinjskog.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ovaj i Onaj u Sportu
Cisti primjer covjeka koji se radi interesa mijenja . Dok je bio u interesu NSBiH volio je Bosnu sve je bilo OK sad se pravi pametan na obicna pitanja ko da je pokupio svu pamet ovog svijeta. Reci picko jedna da hrvatski klubovi trebaju igrati u hrvatskoj ligi a ne Bosanskoj. Vidi ti se to u ocima smradu .
7 0
Mungos
Sta pricas budalo, koga boli k gdje ces ti.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi