Slišković po dolasku na Grbavicu: Uvijek je veliko zadovoljstvo biti ovdje

Novi trener FK Željezničar

Slišković po dolasku na Grbavicu: Uvijek je veliko zadovoljstvo biti ovdje

M. Šljivak

Blaž Slišković imenovan je za novog trenera FK Željezničar na čijoj klupi je zamijenio Amara Osima.

Slišković je danas stigao u Sarajevo, a svoje prve impresije o preuzimanju kluba saopštio je za zvaničnu stranicu FK Željezničar. Baka je sretan što je stigao u klub kao što je Željezničar i istakao je da mu je uvijek veliko zadovoljstvo boraviti na stadionu Grbavica.

"Stigao sam u svoj novi dom u narednih mjesec i po - dva. Dojmovi su, kao i uvijek kada se nađete na stadionu Grbavica fenomenalni. Jedan od najljepših, ako ne i najljepši stadiou Bosni i Hercegovini. Infrastruktura na visokom nivou, cijeli ambijent onakav kakav bi trebao da bude i veliko mi je zadovoljstvo što sam ovdje na stadionu Grbavica".

[facebook]https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/videos/4201579983209911/[/facebook]

Slišković bi prvi meč na klupi Plavih trebao imati u nedjelju protiv Radnika u Bijeljini. Željezničar je već osam utakmica bez pobjede u Premijer ligi BiH, navijači su imali period velikog nezadovoljstva i sada se svakako nadaju da će sa Sliškovićem stvari krenuti bolje.

Legendarni stručnjak se poslu vraća nakon godinu dana. Posljednji angažman imao je u Hong Kongu, gdje je prvo kao trener, a zatim i kao savjetnik radio u ekipi Kitchee, no zbog pandemije se odlučio vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

Oglasi

Naravno, Slišković ima veliko premijeligaško iskustvo. Ekipu Zrinjskog je vodio do dva trofeja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a sada će sa Željezničarom pokušati da uhvati posljednji voz u borbi za Evropu.

Plavi su od mjesta koje vodi u evropska takmičenja udaljeni šest bodova. Do kraja sezone će morati da daju sve od sebe kako bi došli do što boljeg plasmana jer trenutno sedmo mjesto nikako ne zadovoljava nijednog navijača tima sa Grbavice.

U bogatoj karijeri Slišković je prošao dosta toga. Počelo je sve u Hrvatskom Dragovoljcu, a pored Zrinsjskog vodio je još brojne klubove, a najpoznatiji su svakako Široki Brijeg i splitski Hajduk.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Okušao se popularni Baka i u inostranstvu. Imao je nekoliko poslova na tlu Azije, radio je u Kini, Saudijskoj Arabiji, a što se Evrope tiče jedno vrijeme je radio u Albaniji i Rumuniji.

Također, vodio je reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 2002. do 2006. godine. Svi se sjećamo čuvene utakmice sa Danskom na Koševu koja je završena 1:1, te je Sliškoviću i njegovim izabranicima falio jedan gol za plasman na Evropsko prvenstvo u Portugalu 2004. godine.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Sarbit2019
HAHAHAHAHAHA jeste zadovoljstvo posebno tebi koji si ****vao željkana godinama.
4 10
K78
Sarbite pali... kad bude tema o kosevskoj koridi javi se...
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti