Slišković o ostanku na klupi, platama i rezultatima: Čim primimo gol kao da neko ugasi svjetlo

Trener FK Željezničar

Slišković o ostanku na klupi, platama i rezultatima: Čim primimo gol kao da neko ugasi svjetlo

M. Šljivak

Novi poraz Željezničar je doživio večeras na Grbavici od Širokog Brijega.

U odličnoj utakmici gosti su slavili preokretom od 1:3 i tako je nastavljen veliki niz Plavih bez pobjede u Premijer ligi BiH.

Tim sa Grbavice već 12 utakmica ne zna za pobjedu u prvenstvu, a trener Blaž Slišković nikako ne može biti zadovoljan igrom svog tima, a na press konferenciji je imao zanimljivo izlaganje.

"Drugo poluvrijeme je bilo nešto kvalitetnije. Nas je golman spasio prije gola, a zatim smo mi iznenađujuće dali gol. Nismo očekivali u tom periodu igre da možemo nešto više", rekao je Slišković i dodao je:

"Već druga treća utakmica damo gol i kao da neko odmah ugasi struju i nestane svjetla kod mojih igrača. Individualna greška je dovela do izjednačenja, drugi gol prekid, a neću ni da govorim o trećem golu. Sasvim zasluženo. Kolega neće da bude objektivan iz kurtoazije prema meni ili Željezničaru, ali sasvim zaslužena pobjeda. Mladost trka volja i htjenje kod Širokog su presudili", rekao je Slišković.

O eventualnom ostanku na klupi Željezničara Slišković nije želio previše govoriti.

Oglasi

"U ovom trenutku sam u depresivnom stanju i razočaran sam i ne bi bilo u redu da nešto kažem. Bojim se da ne što ne kažem što bi se moglo pogrešno shvatiti. Morat ćemo sjesti i dobro prorešetati igrački sastav i vidjeti koji igrači će ostati. O mom ostanku će se pitati uprava kluba, a ja ću nakon toga dati svoj konačan odgovor".

Slišković je dosta mijenjao od dolaska na klupu i ima namjeru nastaviti u tom smjeru.

"Probao sam neke nove igrače sa ciljem da dobijemo utakmicu, ali ne tek tako da ih isprobam. Želim da im u ovako važnim utakmicama ti mlađi igrači steknu određeno iskustvo i da vidim kako se ponašaju pod pritiskom. Za svakog mladog igrača je pritisak. Ja ću nastaviti ovako, isprobat ću sve igrače i mislim da su svi osim mladog Nargalića dobili priliku. Vidjet ćemo kakav će nam to rezultat donijeti, nadali smo se da će ovo biti kvalitetnije, ali nije".

Je li problem Željezničara nekvalitet igrača ili njihov gubitnički mentalitet?

"Ja nisam pravio kostur ove ekipe i nisam dovodio ove igrače. Meni je veoma teško i nezahvalno da iznosim mišljenje ko zaslužuje ili ne. Sačekajte ljeto i čut ćete moje mišljenje, koje ću prenijeti vama i upravi. Psihološki momenat je čudna stvar, posebno za nas koji se bavimo kolektivnim sportom. Kada se uvuče strah od poraza, teško je to vratiti. Nadao sam se da mojim odlaskom taj strah polako izbaciti iz njih, da se osjećaju komotno, da igraju kako najbolje mogu, ali nažalost, tri utakmice smo vodili i tri utakmice smo izgubili. Čim primimo gol, uvuče se strah i ima to utjeca na igru. Moje mišljenje ko je za Željezničar, a ko nije znat ćete dva-tri dana nakon kraja sezone".

Da li su igrači dobili plate kako je Uprava kluba obećala?

"Neka neko dođe iz Uprave i neka odgovori na to. Ja radim svoj posao, imao sam obećanje i nadam se da će se to ispoštovati. Nisam ja adresa koja bi na to pitanje mogla kvalitetno odgovoriti. Mislim da svi pokušaju izvući klub iz krize, koliko to mogu pokazuju igrači. Ja i igrači smo najodgovorniji, ali za funkcioniranje kluba mora sve da bude kako treba".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je tek sedmi na tabeli Premijer lige sa 40 bodova. Ovo im je treći uzastopni poraz, a do kraja sezone Željezničar ima još četiri zaista teška izazova i morat će se namučiti za bodove.

Već u srijedu gostuju u Mostaru kod Veleža, a zatim slijede utakmice protiv Borca, Zrinjskog i Krupe.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Slazem se to su oni trenutci, kada se covjek upita ko je ugasio svjetlo
21 3
starigrad
Željo će uzeti bod Borcu, vidjećete. A onda nećemo moć zivit od Manijaka. Govoriće non-stop kako su nam donijeli titulu
18 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi