Blaž Slišković majstorskom izmjenom došao do boda na Pecari: Široki - Zrinjski 1:1!
Možda nije bilo toliko kvalitetnog nogometa ali na hercegovačkom derbiju se moglo vidjeti dosta uzbuđenja i neizvjesnosti.

Filipović pogodio za bod Plemića

Blaž Slišković majstorskom izmjenom došao do boda na Pecari: Široki - Zrinjski 1:1!

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

Široki je na Pecari ugostio Zrinjski u 20. kolu Premijer lige BiH, a na kraju je veliki derbi završen bez pobjednika, 1:1.

Uvodne minute pripale su gostima iz Mostara. Zaprijetili su Plemići preko Bekića i Jakovljevića, ali Bilobrk je ostao nesavladan.

Zato je Široki prvu šansu iskoristio. U 14. minuti Bagarić bježi odbrani, Soldo ga ruši i sudija pokazuje na bijelu tačku. Precizan je Franjić za prednost od 1:0.

Franjić je u 25. minuti mogao povećati prednost Širokog. Izašao je sam pred Soldu, ali je šutirao po sredini gola i golman gostiju je uspio da spasi svoj gol.

Dvije minute kasnije velika šansa za goste. Miloš Filipović je izašao sam pred Bilobrka, savladao ga je, ali lopta odlazi tik pored gola.

Široki je i do kraja prvog poluvremena bio bolji tim. Igralo se veoma otvoreno, bilo je pokušaja, ali je do kraja prvog dijela ostalo 1:0.

Nastavak meča nije ponudio mnogo. Igralo se žestoko sa obje strane, viđeno je dosta kartona, a u 66. minuti je meč i prekinut. Irfan Peljto je odlučio da  zbog bakljade prekine meč, a prekid je trajao više od 20 minuta.

Nakon što su se fudbaleri vratili nije bilo previše ljepote u igri, ali je u 83. minuti Zrinjski iz prve šanse u nastavku došao do gola. Bencun u prvom kontaku sjajno poslužuje Filipovića koji pogađa za 1:1.

Do kraja promjene rezultata nije bilo i hercegovački derbi je završen bez pobjednika, a u finišu je Barišić isključen i on neće igrati za Plemiće u narednom kolu.


Premijer liga BiH, 20. kolo:

Široki - Zrinjski 1:1 (Franjić 15'p / Filipović 83')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Bilobrk, Ćorić, Franjić, Babić, Eliomar, Begonja, Hrkać, Perković, Bagarić, Marković, Enin.

Zrinjski: Soldo, Čurjurić, Barišić, Čirjak, Marković, Stojkić, Perišić, Jakovljević, Filipović, Bekić, Kadušić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Romario 77
obavezno suspendovati stadion barem dvije utakmice. Pogođen igrac na terenu.
10 0
vuk
blaž najbolji trener u ligi
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi