Maksimović o meču sa Željezničarom: "Sve i da pioniri igraju..."

Respektuje Željezničar

Maksimović o meču sa Željezničarom: "Sve i da pioniri igraju..."

E. Škorić

Meč 31. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Borca bit će daleko najpraćeniji.

Željezničar nema rezultatski imperativ jer ne može do Evrope, a odavno je i matematički osigurao ostanak u ligi. Da, čudno zvuči ovaj dio kada se Plave stavlja u kontekst kluba koji se bori za opstanak, no bodovni saldo i forma ovog tima te sam pogled na tabelu govori da Željezničar nije bio daleko od toga.

Međutim, Plavi su rasterećeni već pokazali da imaju kvalitet kada su u Mostaru prije nekoliko dana odigrali 2:2 s Veležom. Pokušat će da zaustave i vodeći Borac, a trener Banjalučana Marko Maksimović je uz puno respekta govorio o svom protivniku u nedjelju od 17 sati.

"Predstoji nam utakmica protiv Željezničara na 'Grbavici', Željo je Željo, ima tešku i turbulentnu sezonu, ali u pitanju je veliki klub i sve utakmice Želje i Borca su istinski derbiji i u Banjaluci i u Sarajevu. U ovom trenutku, imperativ je na našoj strani jer Željo nema šta da izgubi osim sportskog morala. Mi s druge strane, možemo da izgubimo iako smo primarni cilj, plasman u Evropu, već ostvarili. Sad smo tu gdje jesmo, tri kola prije kraja nam se otvorila mogućnost da dođemo do titule. Evo prvi put pričam o tome. Ekipa je apsolutno spremna, po meni ima sve šampionske obrise i ljudske i igračke, a ako nam bude suđeno, vjerujem da ćemo usrećiti prvo sebe, a onda i sve navijače Borca", rekao je trener crveno-plavih u najavi utakmice, pa je dodao kako će biti teško spremiti ekipu za meč jer Slišković dosta rotira igrače.

"Nezahvalno je govoriti o taktici, ima mnogo upitnika, ali idemo na najbolji teren u ligi, imaćemo najbolje uslove da igramo fudbal. Željo je iz svoje rasterećenosti bio bliži pobjedi u Mostaru protiv Veleža (2:2), pa ko god da bude igrao u Želji ili Borcu, on sigurno ima kvalitet. Mi ćemo igrati svoju igru, gledati sebe više nego rivala".

Oglasi

"Sigurno je da će biti neizvjesno jer Želji ne prijetiš ni da igra sa pionirima. Mnogo respektujem klub sa 'Grbavice', njihove navijače, koji su sami napravili tribinu, i razumijem u kakvom su trenutku jer je Borac dugo godina bio u sličnoj situaciji. Zato im želim da što prije iziđu iz svih problema koje imaju", poručio je Maksimović.

On je na press konferenciji potvrdio da zbog povrede u timu Borca neće biti Almedina Ziljkića, jednog od najboljih igrača banjalučkog kluba.

Borac već deceniju čeka pobjedu na Grbavici, a s obzirom na sve okolnosti, ta pobjeda bi mogla ujedno da donese titulu Banjalučanima, koji će potom imati još mečeve sa Tuzlom City kod kuće i Slobodom u Tuzli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pomno će rezultat s Grbavice pratiti navijači Sarajeva, čiji je klub na dva boda od Borca. Svaki kiks Banjalučana dobro bi došao Sarajlijama. Podsjetimo da bordo tim u nedjelju takođe od 17 sati gostuje Mladosti.

Borac i Sarajevo će sezonu okončati utakmicom u Zenici, koja se igra 27. maja i pobjednik tog duela osvojiće Kup BiH. Dakle, neko može i do duple krune...

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ofsajd01
U Lukavici se pravo prića kako ste Želji i Slobodi osigurali licence za 3 boda,a tjerate Radnik iz lige i borite se za Krupu da ostane u ligi.Kako vas nije stid da osvojite titulu uz pomoć Vice i sudija svih nacija.Fuj,fuj.Daj bože da nas UEFA kazni šta radite od fudbala u BiH i RS.
11 4
2323
E moj Maksimovicu..laprdas samo al neces dugo jos...Marinovic je vec vidjen na klupi Borca samo ti to niko jos nije rekao..A nista ne znas sem da ispunjavas zelje celnika....daju ti papir sa sastavom i ti ga samo pricitas u svlacionici..Dzaba tebi Evropa kad je nisi ti osvojio vec se zna ko????
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi