Blažević: Niko nije vjerovao da možemo prestići Jedinstvo

Ključna sedmica za tuzlansku Slobodu

Blažević: Niko nije vjerovao da možemo prestići Jedinstvo

Narednih desetak dana bit će sudbonosno u Slobodinoj borbi za povratak u Premijer ligu BiH. Vodeći tim Prve lige F BiH najprije dočekuje Orašje, potom ide na noge Branitelju u Mostar, a ciklus od tri utakmice u sedam dana zatvara se sa Iskrom na Tušnju. 

Među rivalima crveno-crnih je i momčad Branitelja, koju Sloboda do sada nije pobijedila. Podsjetimo, Mostarci su u dva navrata slavili na Tušnju 3:2 i 1:0, a lani su, gotovo u isto vrijeme, pobijedili Tuzlake na domaćem terenu u ponovljenoj utakmici s minimalnih 1:0. 


Poslije subotnje utakmice u Kaknju i remija 1:1 trener Miroslav Ćiro Blažević je još pod jakim dojmom tog gostovanja. 


"Moram odati još jedno priznanje svojim igračima koji su se herojski nosili protiv protivnika koji je bio frenetično borben. Uspjeli smo osvojiti bod i našu prednost uduplati. Ali,znam jako dobro kako ništa nije gotovo i pred posljednje izazove sam jako zabrinut. Brine me i činjenica što u duelu sa Orašjem ne mogu računati na nekoliko svojih standardnih prvotimaca, ali vjerujem kako će i svi drugi dati svoj maksimum", kaže Miroslav Blažević.

U konkurenciji za sastav s Orašjem neće biti Redžepija, Moranjkića, Krpića... Međutim, nekoliko igrača čeka svoju priliku, a utakmica sa Orašjem prava je prilika da pokažu svoje vrijednosti. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:


"Sine moram ti reći još i ovo. Kada sam zimus pakovao stvari za Tuzli moji prijatelji iz Zagreba su mi govorili kako sam lud ako vjerujem da će Sloboda dostići pet bodova zaostatka za Jedinstvom. Mi smo uspjeli pet kola prije kraja prvenstva stići i prestići Jedinstvo, odnosno napraviti sedam bodova prednosti ovog proljeća. Zbog toga moramo biti skoncentrirani do kraja, boriti se i doći do svog cilja. Neće biti lako, ali smo blizu ostvarenja tog sna", kazao je Blažević.

Nakon tri utakmice u sedam dana Sloboda do kraja prvenstva ide na gostovanje u Srebrenik, a sezonu završava duelom s Igmanom na Tušnju. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije