Blijedo izdanje Zmajeva: Slovačka slavila u Zenici

Poraz bh. reprezentacije

Blijedo izdanje Zmajeva: Slovačka slavila u Zenici

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Zenici o selekcije Slovačke sa 1:0 u susretu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja. U početnih 20-ak minuta naša selekcija je dominirala sredinom terena, ali su Slovaci bez većih problema otklanjali opasnost ispred svog gola.

Imao je Misimović dva solidna pokušaja, no bio je neprecizan, a na drugoj strani su i Slovaci bili jako opasni. Dobru priliku je imao Nemec u 27. minuti. Pobjegao je Bičakčiću nakon sjajne lopte Hamšika, ali se napadač Slovačke spetljao u završnici.

Potom je Slovačka pokušala preko Kucke, Begović brani, a uzvratio je Pjanić na drugoj strani. Dobro je šutirao, Mucha je odbranio, a ispred Džeke Škrtel izbacuje u posljednji trenutak, pa se na odmor otišlo bez golova 0:0.

Nakon početnog pritiska naše selekcije u drugim poluvremenu i dobre prilike Senada Lulića, Slovačka je u samo tri minuta mogla riješiti pitanje pobjednika. Prvo je Hamšik sam izašao pred Begovića, ali Spahić u zadnji čas spašava, da bi Weiss u 59. minuti pobjegao Vršajeviću, šutirao je ispod Begovića, ali na svu sreću lopta odlazi pored stative.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pečovski je imao odličnu šansu pet minuta kasnije. Dobro je šutirao sa 25 metara, a Asmir Begović je fantastičnom reakcijom spasio naš gol. Dobra igra Slovačke isplatila se u 77. minuti. Upravo je Pečovski šutirao, Spahić je malo skrenuo loptu, koja je završila u mreži Asmira Begovića za vodstvo Slovačke od 1:0.

Nisu uspjeli naši fudbaleri do kraja susreta stvoriti neku ozbiljnu šansu pred golom Slovačke, koja nosi velika tri boda iz Zenice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.