Blind u društvu Salihamidžića predstavljen kao prvo pojačanje Bayerna

Potpisao ugovor do kraja sezone

Blind u društvu Salihamidžića predstavljen kao prvo pojačanje Bayerna · Zvanično

Esmer Oštraković

Bayern je zvanično predstavio Daleya Blinda kao prvo januarsko pojačanje, a ugovor je potpisan do kraja ove sezone.

Blind je raskinuo ugovor sa Ajaxom, te je kao slobodan igrač odlučio da narednih šest mjeseci provede u Bayernu, iako je imao još nekoliko ponuda.

Zadovoljan je transferom bio i direktor Bayerna, Hasan Salihamidžić.

"Veoma smo sretni što nam se Daley pridružio. On je jako fleksibilan odbrambeni igrač koji može igrati na lijevoj strani, ali i unutra. Ima veliko iskustvo, kao i liderske kvalitete. Siguran sam da će nam pomoći", rekao je Blind.

Oduševljenje nakon potpisa za Bayern nije krio ni Blind.

"Ne mogu da dočekam da zaigram za ovaj tim. Sada slijedi najbitniji dio sezone, a radi se naravno samo o titulama. Klub kakav je Bayern mora ići na titulu. Glad za titulom bio je razlog mog dolaska ovdje. Nadam se da će moje iskustvo pomoći klubu", rekao je Blind.

Nizozemski nogometaš će se svojim saigračima pridružiti u Dohi i to nakon što je danas odradio ljekarske preglede, te potpisao ugovor.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim Ajaxa, Blind je igrao za Manchseter United, te je između ostalog sa ovim klubom 2017. godine osvojio Evropsku ligu.

Kada je riječ o internacionalnom nogometu, upisao je 99 nastupa za reprezentaciju Nizozemske, te je postigao tri gola.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Buraz ko se imalo razumije u fudbal i menadžerske poslove mora čestitati Brazzi na ovom potezu!! Frajer nije doveden za prvu postavu nego kao zamjena u zadnjoj liniji Bayerna!! Koga ćeš naći u Januaru da je spreman za to?? A Hasan našao reprezentativca Holandije sa 99 odigranih utakmica na ledjima!! Ovaj transfer ima smisla al uvjek imaš onih tipova koji nemaju pojma o fudbalu koji će ovo kritikovati!! Pa neće frajer dovesti Walkera, Cancela u pola sezone!!
4 2
user1639705257
99 tekmi za repku? Pa nije on bezze lik ma šta god ko pisao i mislio... Ipak Ajax , MU ( europska liga osvajač), nije mala stvar još ti dođe za DŽ!
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi