Bliži se utakmica: Bjelica odredio sastav za Benficu

Hajrovića, očekivano, nema

Bliži se utakmica: Bjelica odredio sastav za Benficu

Dinamov trener Nenad Bjelica odlučio je s kojim će se sastavom suprotstaviti večeras Benfici na kultnom Luzu.

I dok su u HNL-u 'modri' nedodirljivi', poslije zime njihova bajka traje i u Evropskoj ligi, gdje će večeras u Lisabonu pokušati eliminisati Benficu i plasirati se u četvrtfinale, te tako ispisati historiju.

U revanšu trener Nenad Bjelica ne može računati na nekoliko igrača, uključujući i našeg Izeta Hajrovića, no svejedno u sastavu neće nedostajati Bosanaca. Barem prema onome što najavljuju hrvatski mediji.

Umjesto Hajrovića će navodno zaigrati Kadzior, kojem će društvo u navalnom redu praviti Petković i Oršić, dok će vezni red činiti Gojak, Olmo i Moro. U zadnjoj liniji će biti Stojanović, Theophile, Dilaver i Rrahmani, a na golu, očekivano, Livaković.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Dinamo je u prvom susretu na stadionu Maksimir slavio sa 1:0 i otvorio vrata četvrtfinala u kojem nije bilo hrvatskih klubova od 1999. godine kada je Varteks igrao četvrtfinale Kupa kupova.

Podsjetimo, utakmica između Benfice i Dinama na rasporedu je večeras s početkom u 21:00 sati.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije