Boateng: Bio sam idiot, kupovao skupocjena auta... U tome nije sreća
EPA

Danas je u Fiorentini

Boateng: Bio sam idiot, kupovao skupocjena auta... U tome nije sreća

Učestale povrede i nesportski život dovele su da toga da Kevin-Prince Boateng ne iskoristi skoro ni djelić potencijala koji je imao.

Sadašnji fudbaler italijanske Fiorentine nekada je smatran jednim od najvećih potencijala, predviđana mu je velika karijera, ali grijesi koje je činio u mladim danima itekako su ga koštali.

Način života koji je vodio i danas ga proganja, a o danima iz mladosti ne libi se pričati, vjerujući da će njegove riječi biti od pomoći mlađim kolegama i da neće činiti stvari koje je on.

"Bio sam idiot, nisam uopšte iskoristio talenat koji sam imao. Često sam kasnio na treninge, nisam išao ni u teretanu, mrzio sam trenirati. Fudbal uopšte nisam tretirao kao posao. Umjesto da treniram, radije bih odlazio s drugovima u grad", prisjetio se Boateng u razgovoru za La Repubblica i dodao:

"Kada sam bio u Tottenhamu u jednom danu sam tako kupio tri automobila... To vam donese sreću, ali kratko, poslije vrlo brzo shvatite da je to samo obična stvar, da probleme niste riješili. Kada nisam igrao, kada sam imao porodičnih problema, kupovanje luksuznih stvari zapravo je bila jedna vrsta utjehe. To je pogrešno."

Danas ima savjet za mlade igrače.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pustite se materijalnih stvari, s tim se sreća ne kupuje. Mladi igrači moraju da budu mentalno jaki i da se bore", poručio je Boateng.

Najbolje dane svoje karijere Boateng je proveo u Milanu, a još je, između ostalog, igrao za Schalke, Genou, Eintracht, Las Palmas, Sassuolo, Barcelonu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi