Boateng: Imam previše poštovanja za boje tog kluba da bih  slavio gol

Sutra protiv nekadašnjeg kluba

Boateng: Imam previše poštovanja za boje tog kluba da bih slavio gol

Kevin-Prince Boateng očigledno nije pogriješio kada je ovog ljeta odlučio sve iznenaditi i nakon uspješne sezone u Eintrachtu iz Frankfurta doći u Sassuolo.

Boateng je već zabio tri gola u novoj sezoni Serije A, a njegovom Sassuolu ide odlično pošto se nakon šest kola nalazi na trećem mjestu na tabeli.

Pred Sassuolom je novi veliki izazov pošto će u nedjelju ugostiti Milan kojem je pod hitno potreban trijumf. Kevin-Prince Boateng je u dva navrata bio član Milana, pa je sigurno da će sutrašnji meč biti poseban za njega.

"Milan je tim koji i dalje podržavam i nosim u svom srcu. Ako postignem gol protiv njih sigurno neću slaviti, imam previše poštovanja za boje tog kluba", istakao je Boatneg za SportWeek, pa se osvrnuo i na dobre igre u Sassuolu:

"Ne bih rekao da sam se ponovo rodio u Sassuolu jer nikada nisam ni umro. Želio sam se vratiti u Italiju i biti blizu grada Milana u kojem ću sa svojom suprugom i sinom živjeti kada se penzionišem... Kada sam zaradio prve pare od fudbala znao sam skrenuti s puta, zbog toga ću se nakon kraja karijere posvetiti pomaganju mladih igračima, kako ne bi ponovili iste greške kao ja."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Novinare je zanimalo i kako je ga je trener De Zerbi nagovorio da dođe u Sassuolo.

"Nije me toliko pitao koliko mi je naredio. Znam da sam osebujna ličnost i uživam u tome".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi