Boateng pružio podršku Matuidiju: Tražio sam njegov broj da razgovaramo

Nakon rasističkih uvreda navijača Cagliarija

Boateng pružio podršku Matuidiju: Tražio sam njegov broj da razgovaramo

Eldar Ganibegović

Veznjak Juventusa Blaise Matuidi je prošle sedmice doživio rasističko vrijeđanje od strane navijača Cagliarija, a sada mu je podršku pružio Kevin-Prince Boateng.

Boateng je također prolazio kroz isto još dok je nosio dres Milana, a i sam je razočaran kaznama koje se dobiju zbog takve vrste uvreda.

"Žao mi je Blaisea koji je primio uvrede zbog boje kože", rekao je Boateng za njemačke medije.

"Samo zamislite kakav je to osjećaj. Ono što je tužno je da u većini slučajeva klub dobije kaznu od 20.000 eura. To je smiješno."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Suosjećam se sa njim, tražio sam njegov broj da ga mogu nazvati. Moramo se suprotstaviti takvim stvarim. Svi smo zajedno u tome", izjavio je fudbaler Eintracht Frankfurta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti