Matuidi se oglasio poslije rasističkog vrijeđanja navijača Cagliarija

Francuski veznjak je već prolazio kroz ovakvo nešto

Matuidi se oglasio poslije rasističkog vrijeđanja navijača Cagliarija

E. Ganibegović

Juventusov veznjak Blaise Matuidi imao je sinoć veoma loše iskustvo na stadionu Cagliarija kada su ga navijaći domaćeg kluba rasistički vrijeđali.

Na veliku žalost ovo nije prvi ovakav zabilježen slučaj kod Cagliarija. U maju 2017. godine veznjak Pescare Sulley Muntari se žalio sucu zbog rasističkih uvreda koje su dolazile od domaćih navijača nakon čega je bio isključen sa terena.

Matuidi je odlučio da putem Facebooka objasni šta se zapravo dogodilo.

"Hvala na svim vašim porukama. Danas sam doživio rasističke uvrede tijekom utakmice. Slabe osobe pokušavaju zastrašiti mržnjom. Ja nisam takav i samo mi može biti žao onih koji predstavljaju loš primjer."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nogomet je način širenja jednakosti, strasti i nadahnuća i to je ono zašto sam ovdje. Mir."

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti