Boateng se nije naigrao u Barceloni, ali postoji veoma dobar razlog za to

Stigao iz Sassuola

Boateng se nije naigrao u Barceloni, ali postoji veoma dobar razlog za to

E. Čaušević

Kevin-Prince Boateng prošlog mjeseca na iznenađenje mnogih potpisao je za Barcelonu u koju je stigao iz Sassuola.

Barcelona je bila primorana da angažuje jednog napadača nakon što je prodala Munira El Haddadija u Sevillu. Katalonski klub je za nekoliko dana htio da riješi problem rezervnog napadača, odnosno zamjene za Luisa Suareza i na kraju su napravili iznenađujući izbor.

Mnogi su bili u šoku kada je Barcelona potvrdila da je njihov novi igrač Boateng koji je stigao na posudbu do kraja sezone iz Sassuola. Barca će na ljeto imati šansu da otkupi ugovor ovog fudbalera na kojem je da se pokuša dokazati što bolje do kraja sezone.

Boateng je debitovao za Barcu samo dan nakon dolaska u meču Kupa Kralja protiv Seville. No, nakon toga Boateng je utakmice ispratio s klupe za rezervne igrače i nije ulazio u igru. No, Mundo Deportivo prenosi da za to postoji veoma dobar razlog.

Naime, Boateng već duže vrijeme vuče povredu koljena koja ga je mučila i u Sassuolu. To je glavni razlog što nije dobio šansu za igru nakon tog meča sa Sevillom, ali uskoro bi trebao biti u punom pogonu. Boateng trenira nešto lakšim intenzitetom, no uvijek je u konkurenciji za meč i može odigrati nekih 15 minuta utakmice.

Igrač Fantasyja tražio novac od Boatenga, a on ga šokirao kada mu je poslao uplatnicu

Odlazak iz Sassuola naljutio je pojedine navijače, odnosno one koji vole igrati fantasy fudbal. U Italiji to funkcioniše preko Gazzette dello Sport, a jedan od igrača je u svoj tim uvrstio Boatenga i ulagao dosta nade u njega.

Oni koji igraju fantasy mogu i novčano da dobiju nagradu, a jedan od njih je Boatengu čak slao i poruku. On je objasnio situaciju i čak je u šali napisao da želi novac koji će izgubiti, te je čak napisao i žiro račun.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, on je priznao da je sve to uradio u šali sa svojim prijateljima, te nije očekivao da će Boateng uopšte otvoriti poruku. No, onda se šokirao kada je Boateng uplatio novac i čak mu poslao uplatnicu kao dokaz. Igrač fantasyja je ostao u šoku, a novac je dao u humanitarne svhe uz poruku: "Ti nisi princ, ti si kralj".

Boateng

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Iako nije još spreman lošiji od Suareza ne može biti.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti