Boateng se u neočekivanom transferu vraća u Italiju?

Na korak od Sassuola

Boateng se u neočekivanom transferu vraća u Italiju?

Endin Čaušević

Kevin-Prince Boateng će prema svemu sudeći u narednim danima napustiti redove bundesligaša Eintracht Frankfurta.

Nekadašnji reprezentativac Gane je na izlaznim vratima Frankfurta i kako sada stvari stoje karijeru će nastaviti u italijanskoj Seriji A. Boateng ima iskustva igranja na Apeninima gdje je u dva navrata bio u Milanu.

Kako prenose italijanski mediji ovaj 31-godišnji fudbaler nalazi se na korak od Sassuola s kojim je već dogovorio trogodišnju saradnju. Sky Italia piše da je ostalo još da Frankfurt i Sassuolo dogovore detalje transfera, te da će sve biti završeno u narednim danima.

Boateng je u Milan stigao 2010. godine,a nakon tri sezone otišao je u Schalke. Početkom 2016. godine ponovo je došao na San Siro, ali se ovaj put u Milanu zadržao svega nekoliko mjeseci. Nakon sezone u Las Palmasu, Boateng je prošlog ljeta potpisao za Frankfurt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi