Tišina na Meazzi: Čudesni golovi Sassuola za kraj Interovih nada o Ligi prvaka
Icardi je večeras bio nemoćan pred golom (Fotom: EPA)

Nerazzurrima treba pravo čudo

Tišina na Meazzi: Čudesni golovi Sassuola za kraj Interovih nada o Ligi prvaka

Midhat Šljivak

Ekipu Intera vjerovatno nećemo gledati u Ligi prvaka naredne sezone. Nerazzurri su večeras na Giuseppe Meazzi doživjeli pravi šok porazom od Sassuola sa 1:2, te timu Luciana Spallettija treba pravo čudo da se nađe u najelitnijem evropskom takmičenju.

Imao je Inter u ovom duelu gomilu zicera. Međutim, Icardi i društvo jednostavno nisu mogli protiv nevjerovatnog Andree Consiglija koji je branio apsolutno sve.

Zato je Sassuolo svoje šanse koristio, a do vodstva su došli u 25. minuti. Matteo Politano je prevario živi zid i udarcem po zemlji je savladao Handanovića za prednost od 0:1.

Inter je promašio potom nekoliko velikih šansi. Consigli je bio zaista sjajan na golu Sassuola, da bi u 72. minuti Meazza potpuno utihnula. Domenico Berardi je fantastičim golom donio gostima prednost od 0:2 i pred Interom je bio težak zadatak da dođu barem do jednog boda koji bi im ostavio nade za Ligu prvaka.

Rafinha je u 80. minuti uspio da vratu nadu domaćim. Pogodio je za 1:2 i potom su uslijedili žestoki napadi Intera. Ipak, Sassuolo se nekako uspio odbraniti i odnijeti tri boda, te domaće dovesti u zaista tešku poziciju.

Da bi Inter otišao u Ligu prvaka moraće čekati sutrašnji kiks Lazija u duelu protiv Crotonea, te pobijediti u direktom duelu ovaj tim u posljednjem kolu na gostovanju u Rimu.

Serie A, 37. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter - Sassuolo 1:2

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi