Boateng spasio Sassuolo protiv Bologne

Utakmica završila rezultatom 2:2

Boateng spasio Sassuolo protiv Bologne

E. Čaušević

Fudbaleri Sassuola remizirali su danas na svom terenu protiv Bologne (2:2) u meču desetog kola italijanske Serije A.

Bologna je danas bila na korak od tri boda na teškom gostovanju, no Sassuolo je u samom finišu meča uspio da dođe do boda. Gosti su odlično počeli meč i već u drugoj minuti utakmice poveli sa 0:1 kada je Palacio zatresao mrežu domaćeg tima.

Ipak, radost gostujućih igrača nije dugo trajala jer je Sassuolo u 17. minuti stigao do poravnanja. Asistenciju je upisao Berardi, a na pravom mjestu bio je Marlon koji pogađa za 1:1.

U drugom poluvremenu Bologna je ponovo sitgla do prednosti, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Mbaye koji je u 56. minuti pogodio za 1:2. I kada se činilo da će osvojiti tri boda na teškom gostovanju u 85. minuti sudija je svirao penal za Sassuolo. Siguran s bijele tačke bio je Boateng koji pogađa za konačnih 2:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sassuolo je trenutno na sedmom mjestu sa 15 bodova, dok je Bologna na 16. poziciji sa devet osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi