Boateng u Barcelonu dolazi kao zamjena za Suareza
Katalonci su u pregovorima sa zastupnicima Boatenga oko jednog doista iznenađujućeg transfera koji bi trebao biti završen u narednih nekoliko dana.

Španac ide u Arsenal

Boateng u Barcelonu dolazi kao zamjena za Suareza

E. Oštraković

Prema navodima inostranih medija, Barcelona je poslala ponudu veznjaka Sassuoloa, Boatenga.

Čini se da je sve izvjesnije da će Denis Suarez otići na posudbu u Arsenal do kraja januarskog prijalznog roka, a Barcelona se odlučila potražiti igrača koji će ga zamijeniti.

Katalonci su u pregovorima sa zastupnicima Boatenga oko jednog doista iznenađujućeg transfera koji bi trebao biti završen u narednih nekoliko dana.

Navodno će Boateng doći na posudbu u Barcelonu do kraja sezone, sa opcijom da Katalonci otkupe njegov ugovor na kraju sezone za sedam miliona eura.

Bivši igrač Tottenhama je u 13 nastupe ove sezone u dresu Sassuoloa postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Boateng već na putu ka Španiji

Veliki broj poznatih novinara na Twitteru, uključujići Gerarda Romera i Gianluce Di Marzija, objavili su da je Boateng već na putu ka Barceloni. On će u katalonski klub doći na posudbu do kraja sezone koja će Barcu koštati dva miliona eura, a ukoliko budu željeli da ga otkupe od Sassuola onda će platiti dodatnih osam miliona eura.

Boateng je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za mnoge klubove iako ima tek 31 godinu. On je igrao za Herthu, Tottenham, Borussiju Dortmund, Portsmouth, Schalke, Milan, Las Palmas i Eintracht Frankfurt. Ono što dodatno raduje čelnike Barce jeste da bivši reprezentativac Gane ima i pasoš Njemačke i da se neće voditi kao stranac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi