Messi i Suarez zajedno postigli više golova od svih klubova u La Ligi

Igraju nevjerovatnu sezonu

Messi i Suarez zajedno postigli više golova od svih klubova u La Ligi

E. Čaušević

Barcelona je sinoć pred svojim navijačima pobijedila Leganes sa 3:1, a golove su ponovo postigli Lionel Messi i Luis Suarez.

Messi je sinoćnju utakmicu počeo s klupe za rezervne igrače, ali je Ernesto Valverde bio primoran da ga uvede u igru nakon što je Leganes poravnao na 1:1. Ubrzo nakon toga Barca je postigla dva gola, a u listu strijelaca upisali su se Suarez i Messi.

Barcelonin dvojac igra zaista nevjerovatnu sezonu, a to statistika najbolje pokazuje. Messi je trenutno prvi strijelac La Lige sa 18 golova, dok je Suarez odmah iza njega sa tri gola manje.

Nevjerovatno zvuči da su Messi i Suarez zajedno dali već 33 gola što je više od svih ostalih klubova u La Ligi. Najbliže su im Levante i Celta koji na kontu imaju po 32 gola, dok su igrači Real Madrida u dosadašnjem dijelu sezone postigli tri gola manje od Messija i Suareza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba dodati i to da je Barcelona daleko ispred svih ekipa kada je u pitanju efikasnost. U dosadašnjem dijelu sezone katalonski klub je protivničke mreže tresao čak 56 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi