Bobić pred Tuzla City: Imaju prvog golgetera lige, ali ne strepim ni od kog!

Golman FK Velež za SportSport.ba

Bobić pred Tuzla City: Imaju prvog golgetera lige, ali ne strepim ni od kog!

Već sutra se nastavlja Premijer liga Bosne i Hercegovine susretima 10. kola, a jedan od zanimljivijih mečeva bit će onaj u Vrapčićima između Veleža i Tuzla Cityja. 

Obje ekipe su ostvarile pobjede u proteklom kolu, ali na tabeli stoje na sasvim suprotnim stranama. Velež je pri dnu i ispod njega su samo Mladost Doboj Kakanj i Zvijezda 09, dok je Tuzla City lider i to ispred Željezničara i Sarajeva.

Za SportSport.ba je pred ovu utakmicu govorio golman Rođenih Adnan Bobić. On se prvo osvrnuo na pobjedu u Ugljeviku prije dva dana.

"Teška utakmica iza nas protiv Zvijezde 09 jer smo bili pod imerativom pobjede. Ipak, to nas na kraju nije spriječilo da trijumfujemo i osvojimo važna tri boda kojima smo pobjegli iz opasne zone i bodovno se približili klubovima na sredini tabele", kaže Bobić pa se osvrće na naredni meč.

"Slijedi Tuzla City, već sada u srijedu. Ta ekipa se pokazala kao jako dobra, a potvrdila je to i protiv Sarajeva. Straha nema, ali respektujemo Tuzlu City kao i svaku ekipu protiv koje igramo. Pogotovo jer su lideri na tabeli...".

Počeo je žestok tempo u BiH jer se utakmice u posljednje vrijeme igraju svaka tri dana. Ima li umora kod fudbalera Veleža?

"Jeste, žestok tempo slijedi u narednim sedmicama, utakmice se igraju srijeda - subota sve do reprezentativne pauze. Naravno da će biti umora, ali kako nama tako i svakoj ekipi. Trebat će nam svaki atom snage u narednim utakmicama da ostvarimo što bolje rezultate", poručio je golman Rođenih.

Za kraj, on govori o igračima Tuzla Cityja te posebno ističe prvog golgetera Premijer lige Voju Ubiparipa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imaju odličan napad, a i njihov špic Vojo Ubiparip je trenutno vodeći na listi strijelaca što je dovoljan pokazatelj kakav napad imaju. Ali, da strepim od nekoga, ne strepim...", rekao je na kraju Bobić.

Inače, sutrašnja utakmica u Vrapčićima igra se s početkom od 16.00 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Federalci
2 5
BJB1
A mi strepimo od tebe Bobicu ko i od Voje!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti