Boca bez šanse na Monumentalu: River jednom nogom u novom finalu
(Foto: EPA)

Copa Libertadores, polufinale

Boca bez šanse na Monumentalu: River jednom nogom u novom finalu

M. Šljivak

River Plate je u prvom polufinalnom meču Copa Libertadores bez većih problema na svom Monumentalu savladao najvećeg rivala Bocu Juniors rezultatom 2:0.

River je odigrao odličan meč. Marcelo Gallardo je u potpunosti nadmudrio Gustava Alvara na drugoj strani, pa je Boca na kraju dobro prošla sa samo dva gola u mreži.

Domaći tim je poveo u sedmoj minuti. Nakon prekršaja u kaznenom prostoru nad Borreom i pregleda VAR-a dosuđen je penal. Upravo je Borre precizan izvođač penala za prednost Rivera od 1:0.

Tokom kompletnog prvog poluvremena domaći sastav je dominirao. Ipak, i pored nekoliko šansi i dominacije nisu po drugi put uspjeli zatresti protivničku mrežu i na odmor se otišlo s minimalnih 1:0.

Treba svakako istaći da je Boca najbolju šansu na utakmici imala krajem prvog dijela, ali je Nicolas Capaldo promašio zicer.

U nastavku apsolutno ista slika na terenu. Igra Boce je bila potpuno bezidejna, a River to koristi i u 70. minuti kada postiže i drugi gol. Fantastičnu asistenciju Mattiasa Suareza u gol pretvara Nacho Fernandez za prednost od 2:0.

Do kraja meča nekoliko opasnih napada Rivera. Imali su domaći još nekoliko šansi da povećaju prednost, pogodili su stativu, a i golman Andrada je imao nekoliko zaista sjajnih odbrana.

Sa druge strane Boca u napadu nije napravila ništa i na kraju su gosti dobro prošli sa samo dva gola u mreži.

Revanš se meč se igra za tri sedmice na La Bomboneri i sigurno da nas čeka novi spektakl.

Copa Libetadores, polufinale:

River Plate - Boca Juniors 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi