Boca ima novog trenera, a to je zaboravljeni bivši igrač Intera i Rome
Nicolas Burdisso je prije svega dva mjeseca završio igračku karijeru i već sada je dobio u ruke vruć krompir i priiku da se proslavi u trenerskom svijetu

Donedavno je igrao, a sada će biti trener

Boca ima novog trenera, a to je zaboravljeni bivši igrač Intera i Rome

Edmir Škorić

Život mora da se nastavi za sve u Boca Juniors nakon teškog poraza od River Platea u finalu Copa Libertadoresa.

Bocu je napustio Guillerme Barros Schelotto, trener koji je imao dosta uspjeha, no na kraju se neslavno završila njegova epizoda na Bombonjeri.

Na kraju je klub pronašao zamjenu i to u vidu svog bivšeg člana Nicoasa Burdissa, defanzivca koji je donedavno nosio dres Torina.

Tridesetsedmogodišnji Burdisso je igrao za Bocu od 1999. do 2004. godine, nakon čega je prešao u Italiju gdje je nastupao za Inter, Romu, Genou i Torino, a za reprezentaciju Argentine je odigrao 49 mečeva i postigao dva gola.

Danas će Burdisso biti predstavljen na Bomboneri, a prije samo par mjeseci bio je aktivni nogometaš. Ko zna, možda upravo on bude Bocino dugoročeno rješenje na poziciji trenera, a možda mu prvi trenerski angažman i ne bude pretjerano uspješan. Vrijeme će da pokaže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi