Nakon Superclasica je ronio suze, a danas broji novac i pakuje se za Evropu
(Foto: EPA) Lisandro Magallan (desno) u duelu sa fudbalerom Rivera Lucasom Prattom tokom Superclasica u Madridu

Prihvaćena ponuda od devet miliona eura za Magallana

Nakon Superclasica je ronio suze, a danas broji novac i pakuje se za Evropu

Proteklog vikenda smo konačno dobili šampiona Južne Amerike. Odgođeni revanš Superclasica je konačno odigran i to u Madridu, a River je preokretom došao do pobjede i trofeja pobjednika Copa Libertadoresa.

Za fudbalere Boce je poraz bio tim šokantniji što su prvi stigli do vodstva i vodili do 20-ak minuta prije kraja utakmice u Madridu.

Teško je pao poraz plavo-žutima, ali za Lisandra Magallana neće više biti tugovanja s obzirom da je konačno osigurao transfer u Evropu.

Ovaj 25-godišnji defanzivac možda nije uspio zaustaviti fudbalere River Platea minule nedjelje, ali je sjajnim igrama u dresu argentinskog velikana u protekle dvije godine zapao za oko nekolicini evropskih klubova.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Danas je Boca prihvatila ponudu Ajaxa za Magallana vrijednu devet miliona eura, pa će ovaj sjajni štoper uskoro i realizovati svoj transfer u redove holandskog velikana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi