Boca ima novog trenera!

Čovjek koji je ekipu argentinskog velikana svojevremeno vodio do prestižnog trofeja

Boca ima novog trenera!

Gustavo Alfaro će sa zadnjim danom godine i zvanično postati bivši trener Boca Juniorsa.

Već odavno se špekulisalo o njegovom nasljedniku, pominjala su se i neka imena dobro poznata evropskoj fudbalskoj javnosti, ali je Boca konačno "izabrala" novog šefa struke.

Naime, ekipu Boca Juniorsa preuzima Miguel Angel Russo - potvrdio je argentinski klub.

Ovaj iskusni strateg ima bogatu trenersku karijeru u Južnoj Americi, a krajem dvedesetih godina prošlog vijeka je radio i u Španiji - bio je trener Salamance.

Između ostalih, do sada je vodio Lanus, Estudiantes, Rosario, Universidad de Chile, Colon, Velez, Cerro Porteno i Millionarios.

Također, Russo je već imao priliku voditi ekipu Boce - od decembra 2006. do decembra 2007. godine. Tada je uspio stići i do svog najvećeg uspjeha u karijeri pošto je Bocu odveo do trofeja Copa Libertadoresa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti