"Tada sam s Juventusom igrao finale protiv Barcelone, ali ja sam cijeli meč mislio samo na Bocu"

Znao je da se vraća kući

"Tada sam s Juventusom igrao finale protiv Barcelone, ali ja sam cijeli meč mislio samo na Bocu"

Endin Čaušević

Iskusni argentinski napadač Carlos Tevez iznenadio je sve na ljeto 2015. godine kada je odlučio napustiti Juventus iako je tada imao tek 30 godina.

Mnogi će reći da je Tevez tada bio na vrhuncu u svojoj karijeri, a nakon sjajne sezone u dresu Stare dame odlučio je napustiti kluba. Argentinac je u Juventusu proveo dvije sezone nakon dolaska iz Manchester Cityja, no potom je odlučio da se vrati u domovinu.

Tevez je iznenadio čelnike Juventusa kada im je saopštio na ljeto 2015. godine da želi napustiti klub i vratiti se u Bocu Juniors. Juve mu nije stajao na putu i prodali su ga za sedam miliona eura argentinskom velikanu.

U razgovoru za argentinske medije Tevez je priznao da je u posljednjoj sezoni u Juventusu jednostavno bio veoma tužan i da se želio svim silama vratiti u Argentinu.

Posljednji meč u dresu Stare dame bilo mu je finale Lige prvaka protiv Barcelone koja je slavila na kraju sa 3:1. No, Tevezu finale Lige prvaka u tom trenutku nije bilo toliko važno.

"Boca je moj život i kada sam bio na vrhuncu karijere i pripremao se za finale protiv Barce razmišljao sam samo o povratku na Bomboneru. Tada su me htjeli Atletico Madrid i Bayern, ali sam jednostavno morao otići kući", rekao je Tevez i dodao.

"Agnelliju sam na početku te sezone rekao da ću igrati najbolje što mogu, ali da na kraju želim da se vratim kući i on je razumio šta sam mu govorio. Želio sam igrati ponovo za Bocu, ali u godinama u kojima mogu dati dosta toga ovom klubu. Ovdje ću se penzionisati i više nemam nikakvih motiva i izazova u karijeri. Da me traži Real Madrid sada odbio bih ih i ostao ovdje".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi