Maracana gori - Nezapamćeno ludilo, suze igrača Boce i historijski trofej Fluminensea
Foto - Caique Coufal

Južna Amerika dobila šampiona

Maracana gori - Nezapamćeno ludilo, suze igrača Boce i historijski trofej Fluminensea

Midhat Šljivak

Fluminense je po prvi put u historiji osvojio Copa Libertadores. Brazilski tim je na svojoj Maracani u finalu savladao argentinskog velikana Bocu Juniors nakon produžetaka s 2:1.

Fluminense je večeras na Maracani ispisao klupsku historiju. Tim Fernanda Diniza je u finalu Copa Libertadoresa savladao Boca Juniorse s 2:1 nakon 120 minuta igre i došao je do prvog trofeja u najvećem južnoameričkom takmičenju.

Sve što može jedna utakmica priuštiti viđeno je večeras na Maracani. Atmosfera je bila naelektrisana do vrhunca, a prvi su razlog za slavlje imali navijači Fluminensea.

Igrala se 36. minuta kada je 'domaći' tim stigao do prednosti. Keno ubacuje, a Cano sjajno zabija za 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a Boca u nastavku kreće po izjednačenje. Do njega su uspjeli doći u 72. minuti kada udarac Luisa Advincule završava u mreži za 1:1.

Oba tima do kraja nisu iskoristili šanse koje su imali, pa se otišlo u produžetke gdje je na kraju viđeno dosta toga.

John Kennedy u 99. minuti donosi novo vodstvo Fluminenseu. Raspalio je po lopti i pogodio je za 2:1.

Tri minute kasnije ovaj fudbaler je isključen nakon dva žuta kartona, ali veoma brzo je Fabra zabrljao i dobio je direktan crveni karton, pa su se snage poravnale.

Do kraja produžetka nije bilo promjene rezultata. Ostalo je 2:1 za Fluminense koji slavi svoj prvi naslov najbolje ekipe Južne Amerike.

Gosti su naravno završili u suzama i morat će sačekati neku novu priliku da dođu do naslova najbolje ekipe Južne Amerike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi