Cavani zabio Riveru makazicama, činilo se da će se Bombonera srušiti, a onda je nastao potpuni muk

River slavio u Superklasiku

Cavani zabio Riveru makazicama, činilo se da će se Bombonera srušiti, a onda je nastao potpuni muk

Edmir Škorić

Argentinski Superklasiko ubraja se među najveće svjetske derbije, a dosta napeto bilo je i večeras na Bomboneri, gdje je River Plate kao gost savladao Bocu sa 2:0.

Utakmice Boce i Rivera su priča za sebe. Opšti haos na terenu kada god se fudbaleri ovih timova sastaju. Kako je znalo ranije da bude, večeras i nije bilo tako strašno, iako je sudija jasno imao pune ruke posla.

Duel sedmog kola argentinskog Liga kupa pripao je Riveru, koji je sada treći na tabeli s 13 bodova u Grupi A, dok je Boca deveta sa samo sedam bodova u grupi B.

Gol odluke u večerašnjem derbiju postigao je Salomon Rondon u 41. minuti na asistenciju Pereza. U posljednjim sekundama River je iz kontre stigao do 2:0, a rezervista Enzo Diaz je bio strijelac.

Prosto je nevjerovatno da smo vidjeli "samo" dva gola s obzirom na sva dešavanja na kultnom stadionu, a Bombonera je posebno eksplodirala, istovremeno i ušutila 20ak minuta prije kraja kada je Edinson Cavani makazicama zatresao mrežu Rivera.

Tada je sve eksplodiralo na stadionu, iako je ubrzo sudija signalizirao ofsajd poziciju. No, uslijedili su minuti napetosti, VAR je provjeravao situaciju, vidjelo se odmah da je to bilo jako blizu, a na kraju je gol ipak poništen.

Oglasi

Bio je to jasno hladan tuš za sve domaće pristalice. Boca je na prepunoj Bomboneri krenula sa žestokim napadima, bačene su sve karte u napad, ali gola nije bilo.

Iako je ovdašnja sportska javnost bila fokusirana na Poljud gdje su veliki hrvatski derbi igrali Hajduk i Dinamo (1:0) i bila oduševljena snimcima iz Splita jučer i danas, no treba biti realan i reći da Boci i Riveru niko ne može da parira... Fotografije i snimci ispod najbolji su dokaz toj tvrdnji.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti