Marcos Rojo vrijeđao igrače Rivera dok su slavili gol, a na njihov odgovor zanijemio cijeli stadion

Takav potez Pereza nisu očekivali

Marcos Rojo vrijeđao igrače Rivera dok su slavili gol, a na njihov odgovor zanijemio cijeli stadion

Endin Čaušević

U Buenos Airesu sinoć se odigrao najveći derbi na svijetu između Boce Juniors i River Platea. Ljuti rivali sastali su se u meču sedmog kola argentinskog Liga kupa, a na kraju je River slavio sa 2:0. Ni ovaj put nije moglo bez varnica na terenu, no Enzo Perez bio je taj koji je obilježio sinoćnji derbi.

Utakmice između Boce i Rivera tradicionalno donose velika uzbuđenja, ali i mnogo varnica i borbe na terenu. Igra se do zadnjeg atoma snage jer su igrači svjesni koliko ta utakmica znači navijačima ljutih rivala.

Boca je na La Bomboneri ugostila svog najvećeg rivala, ali navijači domaćeg tima su razočarani otišli kući jer je River uspio da pokori njihov stadion i upiše pobjedu rezultatom 2:0.

U fantastičnoj atmosferi gledali smo zaista fenomenalan okršaj na što smo već i navikli u najvećem svjetskom derbiju.

Ovaj put River je bio dosta konkretniji i mora se priznati zasluženo je slavio. Gosti su do prednosti došli u 41. minuti kada je Enzo Perez asistirao za Rondona, a on je zabio pogodak za 1:0 i totalni muk na La Bomboneri.

Oglasi

I detalj koji je obilježio meč vidjeli smo tokom proslave tog gola, a upravo je Perez bio u centru pažnje.

Igrače Rivera su prozivali s klupe Boce tokom proslave i dobacivali im razne uvrede, a onda je Perez jednim potezom ih ušutio. Najglasniji bio je prgavi Marcos Rojo, no ostao je nijem kada mu je Perez poslao poljubac dok se vraćao ka centru terena.

Kamere su snimile taj detalj, a to samo oslikava kakav rivalitet imaju ovi timovi i na kakve stvari su igrači spremni samo da isprovociraju protivnika.

[related]https://twitter.com/TyCSports/status/1708714812337729740[/related]

Do kraja meča River je došao i do drugog gola. Igrala se šesta minuta sudijske nadoknade kada je Diaz pogodio za konačnih 2:0 i veliku pobjedu Rivera protiv najvećeg rivala.

River je drugi na tabeli grupe A Liga kupa sa 13 bodova, dok je Boca u grupi B na tek desetoj poziciji sa sedam osvojenih bodova. Prve četiri ekipe u ovim grupama idu u doigravanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi