Zaboravite El Clasico: Na najžešćem gradskom derbiju istovremeno je viđen veliki skandal!

Boca je slavila ispred Rivera

Zaboravite El Clasico: Na najžešćem gradskom derbiju istovremeno je viđen veliki skandal!

Admin Čaušević

Na stadionu Mario Alberto Kempes u Cordbi u četvrtfinalu argentinskog Liga kupa sastali su River Plate i Boca Juniors. Riječ je o tzv. SuperClasicu, odnosno najžešćem gradskom derbiju na svijetu. 

Istovremeno kada se u Španiji igrao El Clasico između Reala i Barcelone, u Argentini su se sastali River i Boca, a pobjedu su odnijeli Xeneizesi sa 3:2.

Utakmicu je obilježio skandal sa početka drugog poluvremena. U Madridu nije priznat gol Yamala Barcelona, a nešto slično je doživio i River.

Naime, nakon niza odbijanaca u kaznenom prostoru sudija Falcon Perez je odlučio da prizna gol za River i počelo je veliko slavlje.

Međutim, ubrzo je stigla dojava iz VAR sobe i gol je poništen. U Argentini se ne koristi gol-line tehnologija, a usporenim snimcima se ne može vidjeti je li bio gol ili nije.

Oglasi

Ta odluka je na kraju imala znatan utjecaj na konačan ishod utakmice pošto je Riveru gol poništen pri rezultatu 1:1.

Upotreba gol-line tehnologije košta četiri miliona eura po sezoni i to je vjerovatni razlog zašto se ne koristi u Argentini.

Što se tiče same utakmice nakon prvih 45 minuta bilo je izjednačeno. Borja je zabio za River, a u nadoknadi je za Bocu izjednačio Merentiel.

Preokret je kompletiran kada u 62. minuti glavom zabija Cavani za veliko slavlje pristalica Boce. Urguvajac je također burno proslavio pogodak.

Pet minuta kasnije Merentiel zabija svoj drugi gol i odvodi Bocu na dva razlike. River je smanjio na 2:3 duboko u sudijskoj nadoknadi.

Pošto je u Argentini fudbal više od života nema sumnje da će se u narednim danima polemisati oko nepriznatog gola Riveru koji je mogao okrenuti utakmicu u drugom smjeru.

Top Komentari

burazengija
Čaušu će sećer skočiti zbog ovog Reala xD
0 0
Alenizmostara
Ovo je pravi fudbal, čisto uživanje. Bez simuliranja, nepotrebnog izležavanja, ma divota....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi