Golman htio da provjeri živi zid, pa ostao ležati od bruke kada je shvatio ko je šutirao slobodnjak

Sjajan gol Nacha Fernandeza za River Plate

Golman htio da provjeri živi zid, pa ostao ležati od bruke kada je shvatio ko je šutirao slobodnjak

Endin Čaušević

River Plate večeras je u gostima ubjedljivo pobijedio Deportivo Riestru sa 3:0, a utakmicu je obilježio nevjerovatan pogodak iz slobodnog udarca kojeg je postigao Nacho Fernandez.

River je opravdao ulogu favorita u meču četvrtog kola Copa de la Liga, te je uspio da dođe do sigurne pobjede na gostovanju protiv Deportiva koji je zakucan za dno tabele sa samo jednim bodom iz četiri utakmice.

Okršaj klubova iz Buenos Airesa bolje je otvorio River koji je pitanje pobjednika riješio već nakon prvih 45 minuta.

Gosti su do prednosti uspjeli da dođu u 22. minuti kada je Miguel Borja pogodio za vodstvo Rivera od 1:0 nakon što ga je odlično uposlio Aliendro.

Detalj koji je obilježio meč Deportiva i Rivera vidjeli smo 13 minuta kasnije, a na scenu je stupio Nacho Fernandez koji je zabio fantastičan pogodak iz slobodnog udarca za 0:2.

Oglasi

Fernandez je namjesto loptu na nekih 25 metara udaljenosti i iz pozicije koja je kao stvorena za ljevaka uspio je da postigne fantastičan pogodak.

Međutim, odlučujući detalj napravio je golman domaćih Arce koji je krenuo da još jednom provjeri dali igrači u živom zidu stoje kako treba što je bila ogromna greška jer očito nije očekivao da će Fernandez šutirati.

Fernandez je dobio od sudije znak da izvede slobodnjak iako je Arce bio na suprotnoj stativi, te je očekivano šutirao u njegovu stranu, a golman Deportiva to nije uspio da stigne, te je to bilo 2:0 za River.

Golman domaćeg tima je očito vjerovao da će igrač koji je bio pored Fernandeza izvesti prekid jer je krenuo da uzme zalet zbog čega je mislio da ima vremena da provjeri još jednom živi zid, ali se prevario.

Sjajan gol Nacha Fernandeza koji je maestralno iskoristio kiks golmana Deportiva Riestre možete pogledati na OVOM LINKU.

Sve je riješeno u ovoj utakmici bilo u 40. minuti kada je River Plate došao do trećeg gola. Fernandez je ovaj put bio asistent, a gol za konačnih 0:3 zabio je Marcelo Herrera.

River je prvi na tabeli Copa de la Liga sa deset bodova, dok je Deportivo zakucan za dno tabele sa samo jednim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi