Očajna Barcelona ne zna gdje udara: Teško da i oni vjeruju u plan koji su napravili za 16-godišnjaka
Franco Mastantuono je jedna od najvećih nada južnoameričkog fudbala, ali Barcelona je s planom za njegovo dovođenje prekucala igriucu.

Žele igrača Rivera, ali...

Očajna Barcelona ne zna gdje udara: Teško da i oni vjeruju u plan koji su napravili za 16-godišnjaka

Eldar Ganibegović

Odavno Barcelona, kao i drugi evropski velikani, potencijalna pojačanja traže u Južnoj Americi. No, plan koji je Barcelona napravila za dovođenje 16-godišnjeg fudbalera River Platea teško je ostvarit i teško da i u Kataloniji u njega zaista vjeruju.

Poznato je da je Južna Amerika, a naročito dvije najveće zemlje ovog kontinenta, Brazil i Argentina, rasadnik fudbalskih talenata koji decenijama unazad haraju u Evropi.

Barcelona je sada zapikala da dovede još jedno. Riječ je o Francu Mastantuonu, 16-godišnjem fudbaleru River Platera koji je nedavno prebačen u prvi tim gdje ga itekako hvale.

Zbog toga je ovaj dječak završio na listama želja dva najveća španska kluba, Barcelone i Real Madrida. Za njegove usluge prvi se zainteresovao Real Madrid, ali Katalonci žele da situaciju okrenu u svoju korist.

Prema onome što javljaju španski mediji, Barcelona je indirektno stupila u kontakt s igračem. Odnosno, kontaktirala je njegove agente i izašla s nevjerovatnim prijedlogom.

Oglasi

Naime, čelnici kluba s Camp Noua zamolili su fudbalerove predstavnike da ga ne transferiraju u bilo koju drugu ekipu do ljeta 2025. godine.

Sljedeće godine, ako se Mastantuono nastavi razvijati u istom smjeru, Barcelona kreće u pregovore s River Plateom oko njegovog dovođenja i mogla bi da ga potpiše.

Jasno, razlog svemu ovome je teška finansijska situacija u kojoj se nalazi Barcelone, no vrlo je teško povjerovati da Mastantuono ne bi odgovorio na eventualnu ponudu Real Madrida, ukoliko "Los Blancosi" odluče pokazati interes u obliku ponude.

Plat čelnicka Real Madrida je da mladog fudbalera potpišu već ovog ljeta, pa da ga ostave na posudbi do kraja sezone u River Plateu, nešto slično kao što su uradili i s Endrickom.

Ko je ustvari Franco Mastantuono?

Mladi fudbaler promovisan je u prvi tim River Platea početkom 2024. godine i otada je nastpio na 10 utakmica i postigao jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Visok je 180 cm, lijeva noga mu je jača i može igrati i na poziciji desnog krila. Prema Transfermarktu, njegova cijena je četiri miliona eura, a trenutno igra i za U-17 reprezentaciju Argentine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi