Ne to nije san, to je "zemljotres" u Argentini: River Plate donio titulu Boci Juniors!

Savladali Racing i pomogli najvećem rivalu

Ne to nije san, to je "zemljotres" u Argentini: River Plate donio titulu Boci Juniors!

E. Čaušević

Fudbaleri Boce Juniors sinoć su osvojili titulu prvaka Argentine, ali ono što niko ne može da vjeruje jeste da su to uradili nakon što im je pomogao njihov najveći rival River Plate koji je u gostima uspio da pobijedi Racing.

Boca Juniors je u posljednjem kolu argentinskog prvenstva igrao na Bomboneri protiv Independientea i imali su sve u svojim rukama jer je pobjeda sigurno donosila na kraju titulu prvaka ovom argentinskom prvaku.

Međutim, Independiente je pružio ogroman otpor protiv Boce i uspio je na kraju da osvoji bod protiv ovog kluba što je itekako otvorilo vrata Racingu da na kraju dođe do titule prvaka Argentine.

Racingu je u tom slučaju bila potrebna pobjeda u okršaju protiv Rivera, ali ovaj klub to nije uspio da uradi iako je igrao na domaćem terenu.

U sudijskoj nadoknadi meča kod rezultata 1:1 Racing je imao čak penal, no nisu uspjeli zabiti gol, a samo nekoliko minuta kasnije River ih je šokirao jer je uspio da dođe do gola i na kraju pobijedi sa 2:1.

Zbog toga je cijela Argentina, ali i fudbalski svijet u šoku jer niko ne može da vjeruje da je River pomogao Boci da na kraju dođe do titule prvaka.

Oglasi

River je slavio u Avellanedi golom u 95. minuti kojeg je postigao dvostruki strijelac Borja i postavio je tako konačnih 2:1. Samo nekoliko minuta prije toga činilo se da sve ide na stranu Racinga jer su domaći uz pomoć VAR-a dobili penal, no Galvan je to promašio.

Na Bomboneri su oduševljeno dočekali vijesti da je River pobijedio i mogli su početi sa slavljem iako su protiv Independientea na kraju odigrali 2:2.

Independiente je poveo golom Fernandeza u 32. minuti, ali su domaći preokrenuli kada su golove zabili G. Fernandez i Villa. No, Bombonera je utihnula u 81. minuti jer je Vallejo poravnao na 2:2, no zahvaljujući Riveru na kraju su igrači i navijači Boce Juniors proslavili titulu prvaka Argentine.

Navijači Rivera su bijesni što je njihov klub pobijedio u sinoćnjem meču i što su direktno omogućili najvećem rivalu da dođe do titule.

Na kraju je i trener Rivera, Marcelo Gallardo, morao to da objašnjava i poručio je da su oni jednostavo branili čast kluba, ali da razumije zbog čega su navijači toliko ljuti.

"Razumijem da ima ljutih i frustriranih navijača Rivera, ali večeras smo jednostavno branili čast kluba. Sretan sam i ponosan što smo to uradili i to je iznad svih rivalstva. Mirni smo jer nam niko ne može ništa prigovoriti da smo nešto namjestili ili slično", rekao je Gallardo nakon meča.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi