Sudija slučajno udario igrača Rivera, a onda je on odlučio da mu vrati, pa se čudio što je isključen

Totalni haos na meču Rivera i Rosarija

Sudija slučajno udario igrača Rivera, a onda je on odlučio da mu vrati, pa se čudio što je isključen

E. Čaušević

Fudbaleri River Platea sinoć su poraženi na svom terenu od Rosarija sa 2:1 u meču 26. kola.

River je nakon odlične serije pobjeda sinoć neočekivano kiksao pred svojim navijačima i tako nije iskoristio poraz Boce Juniors da dođe samo na jedan bod zaostatka u odnosu na lidera na tabeli.

Rosario se ovom pobjedom koliko-toliko ustalio u sredini tabele, a ona sigurno nije mogla biti slađa za trenera ovog kluba Carlosa Teveza koji je uspio protiv svog najvećeg rivala da osvoji tri boda i to na gostovanju.

Gosti su do pobjede došli golovima sjajnog Veliza, dok je jedini pogodak za River u samom finišu utakmice postigao Suarez, ali to nije bilo dovoljno za domaće da izbjegnu poraz.

Međutim, detalj koji je obilježio sinoćnju utakmicu desio se u čak 14. minuti sudijske nadoknade, a u centru pažnje bio je Juan Quintero.

Na terenu smo gledali zaista pravi haos, a na kraju je igrač Rivera dobio direktan crveni karton jer je odgurnuo glavnog sudiju.

Naime, glavni sudija Echenique je slučajno rukom policu zakačio Quintera, a on je prvo razmišljao da li da odglumi da je dobio žestok udarac ili da ostane na nogama.

Na kraju je odlučio da od glume neće biti ništa kada je shvatio da je sudija bio taj koji ga je udario i odlučio je da mu uzvrati što uopšte nije bio pametan potez.

Quintero je nakon toga odgurnuo glavnog sudiju, a on mu je bez mnogo razmišljanja pokazao direktan crveni karton i put ka svlačionici.

Domaći igrači su žestoko negodovali zbog toga, ali je Quinteru bilo jasno šta je uradio i da se takve stvari ne tolerišu bez obzira što je njega sudija prvi udario, ali jasno bez ikakve namjere.

Top Komentari

PodvarakANeKupus
E pizde od igrača jaoooo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi