Boca prodaje napadača Marseilleu, a na Bomboneru stiže "kultni junak" Valodromea?

Boca prodaje napadača Marseilleu, a na Bomboneru stiže "kultni junak" Valodromea?

Dario Benedetto bi uskoro trebao biti prodan Marseilleu, pa Boca Juniors mora krenuti u potragu za novim napadačem.

Ako je vjerovati posljednjim špekulacijama, to bi mogao biti iskusni Andre-Pierre Gignac, jedan od najomiljenijih igrača među navijačima Marseillea u skorijoj historiji.

Gignac je za Marseille nastupao pet godina, a onda je 2015. otišao u Meksiko i od tada nastupa za Tigres.

Međutim, Gignac nije imun na interes argentinskog velikana, što je priznao i jedan od njegovih predstavnika.

"Volio bi doći u Bocu. To ga privlači. To je za njega jako motivirajuće, voli argentinsko prvenstvo", rekao je Gignacov menadžer za Direct TV.

Navodno Boca Juniors već mjesecima razmišlja o angažovanju 33-godišnjeg Gignaca, a interes za iskusnog Francuza raste kako se bliži rastanak sa Benedettom.

Inače, Gignac je apsolutni heroj navijača Tigresa, a kako sa meksičkim klubom ima ugovor do 2021. godine Boci neće biti nimalo lako da realizuje njegov transfer.

Gignac je za Tigres odigrao 187 utakmica, te je postigao 104 gola i upisao 27 asistencija. Za Marseille je odigrao jednu utakmicu više, postigao 77 golova i upisao 13 asistencija.

Svakako vrijedi podsjetiti da je na Bomboneru prije nekoliko dana i zvanično stigla legenda Rome, Daniele De Rossi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti