Rimski gladijator stigao na Bomboneru
Foto: Twitter / Boca Juniors

Daniele De Rossi i zvanično u Boci

Rimski gladijator stigao na Bomboneru · Zvanično

Roma je slomila srca svojih navijača kada legendarnom Danieleu De Rossiju nije ponudila produženje saradnje.

De Rossiju je nuđena opcija da preuzme neku od direktorskih pozicija u klubu, ali je on sam istakao da još želi igrati.

Kako nije više mogao igrati u Romi, odlučio je pronaći novi angažman.

Bilo je različitih opcija, ali je 36-godišnji veznjak odlučio "poslušati srce" i krenuti ka Argentini.

Jučer je iskusni Italijan stigao u Buenos Aires, da bi sinoć i zvanično postao novi igrač Boce Juniors. Na prvu se čini da je riječ o savršenom spoju.

Tako će se De Rossiju, nakon 18 godina u Romi, ostvariti san da zaigra i na La Bomboneri, kultnom stadionu kojeg je odmah jučer i posjetio.

Navodno je transferu "kumovao" De Rossijev nekadašnji saigrač Nicolas Burdisso koji je danas sportski direktor Boce, a Italijan je sa argentinskim klubom potpisao ugovor na osam mjeseci koji mu garantuje zaradu od 500.000 eura.

Nema sumnje da će na La Bomboneri biti "ludilo" za De Rossijev debi.

Daniele De Rossi je za Romu odigrao 616 utakmica, postigao je 63 gola i upisao 54 asistencije. U dresu reprezentacije Italije je skupio 117 nastupa, te je postigao 21 gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi