De Rossi polijeće, uskoro u novom klubu!
Foto: Screenshot

Bivši fudbaler Rome kraijeru nastavlja u Argentini

De Rossi polijeće, uskoro u novom klubu!

Daniele De Rossi je danas proslavio svoj 36. rođendan, a večeras se ukrcao na avion koji će ga odvesti do njegovog novog izazova.

De Rossi je večeras zajedno sa suprugom Sarah napustio svoju kući, te se zaputio na aerodrom Flumicino.

On će se ukrcati na let za Buenos Aires koji bi trebao poletiti za nekih pola sata. Po dolasku u pomenuti argentinski grad Daniele De Rossi će potpisati ugovor sa Bocom Juniors.

Na aerodromu Flumicino De Rossija je dočekao veliki broj novinara, a on je usput poručio da odlazak u Bocu Juniors sa sobom nosi "velike emocije".

Podsjetimo, Roma je krajem minule sezone odbila ponuditi produženje saradnje De Rossiju, pa se tada počelo špekulisati o njegovoj narednoj destinaciji.

Pominjali su se i neki klubovi u Evropi, ali se odmah De Rossi počeo povezivati i sa Bocom.

Na kraju je Boca pobijedila i De Rossi stiže u Buenos Aires. Navodno je presudila De Rossijeva želja da zaigra na Bomboneri, ali i "pritisak" njegovog nekadašnjeg saigrača, a danas sportskog direktora Boce Nicolasa Burdissa.

Možemo samo zamisliti kakav se doček sprema za legendarnog veznjaka u Buenos Airesu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi