Haos na utakmici Boca Juniorsa: Deset crvenih i prekid nakon gola

Utakmica završena ranije

Haos na utakmici Boca Juniorsa: Deset crvenih i prekid nakon gola

E. Oštraković

Fudbaleri Racinga osvojili su Trofeo de Campeones i to nakon što su ostvarili pobjedu protiv Boca Juniorsa sa 2:1. Utakmica je završila prije isteka vremena, a razlog je taj što Boca nije imala dovoljan broj igrača da zvrši utakmicu.

Ovo je utakmica u kojoj se bore osvojači argentinskog prvenstva i pobjednici tamošnjeg kupa. Tako su snage odmjerili Boca Juniors i Racing.

Racing je slavio nakon produžetka. Ali krenimo redom. Boca je imala prednost od 18. minute utakmice kada je gol postigao Norberto Briasco.

Četiri minute kasnije stvari na početak svojim golom vraća Matias Rojas, a haos na ovoj utakmici viđen je u 119. minuti utakmice.

Naime, Carlos Alcaraz je postigao gol, te je krenula proslava gola koja je izazvala nevjerovatne scene na terenu.

Obje ekipe su u produžetak ušle sa deset igrača jer su crvene kartone zaradili Sebastian Villa i Johan Carbonero zbog sukoba u petoj minuti sudijske nadokade.

Oglasi

Nogometaš Boce Alan Varela je u 100. minuti dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, te je Boca ostala bez još jednog nogometaša.

Kada je Alcaraz postigao gol odluke, glavni sudija ovog meča Facundo Tello imao je pune ruke posla i krenuo je dijeliti crvene kartone.

Prvo je crveni karton dao Alcarazu koji je neprimjereno slavio gol pred Bocinim navijačima, što je izazvalo bijes igrača ovog tima.

Nastala je gužva pa su Luis Advincula, Carlos Zambrano, Frank Fabra, Diego Gonzalez i Dario Benedetto, svi igrači Boce dobili crveni karton i utakmica je morala biti prekinuta.

Crveni je dobio i Racingov Jonathan Galvan. Ukupno je Tello pokazao deset crvenih kartona, a ako računamo i trenera Boce Hugu Ibarru koji je dobio crveni, onda jedanaest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi