Ovo ima samo u Argentini: Marcos Rojo zbog pravila u svlačionici ostao bez kapitenske trake

Pravila se moraju poštovati

Ovo ima samo u Argentini: Marcos Rojo zbog pravila u svlačionici ostao bez kapitenske trake

E. Čaušević

Boca Juniors je prije osam dana na svom terenu u velikom derbiju pobijedila River Plate sa 1:0, a meč je obilježio Marcos Rojo.

Boca je na La Bomboneri uspjela da pobijedi svog najvećeg rivala sa 1:0, a ni ovaj derbi nije mogao bez okršaja na terenu.

U finišu utakmice direktan crveni karton dobio je Marcos Rojo koji je žestoko faulirao Nicolasa De la Cruza i zbog toga će dobiti bizarnu kaznu čak i od Boce Juniors.

Kako pišu argentinski mediji trener Boce Juniors Hugo Ibarra je uveo neka pravila u svlačionici kada je preuzeo ovaj klub, a sada je to na svojoj koži najbolje osjetio upravo Marcos Rojo.

Naime, pravilo glasi da svaki igrač dobije neku kaznu kada dobije crveni karton jer tako ostavlja na cjedilu saigrače.

Oglasi

U ovom slučaju Marcos Rojo je kao kapiten posebno kažnjen. Naime, njemu je oduzeta kapitenska traga na mjesec dana zbog crvenog kartona i tek u oktobru će ponovo imati priliku da bude kapiten na nekom meču Boce.

Međutim, Rojo je priznao da ga ova kazna uopšte nije pogodila i da je njemu najvažnije što su slavili protiv ljutog rivala.

"Ne dotiče me ta kazna. Ovaj derbiji je takav i uvijek je više od utakmice. Napravio sam tri faula cijeli meč, ali desilo se i to na kraju i to je to. Poštujemo pravila u svlačionici i nisam uzrujan što mi je trenutno oduzeta kapitenska traka", rekao je Rojo.

Rojo se vratio u Bocu Juniors nakon šest sezona u Manchester Unitedu gdje se nije baš proslavio, te je većinom mečeve Crvenih đavola posmatrao s klupe za rezervne igrače.

Nakon što mu je istekao ugovor s Unitedom početkom ove godine vratio se u Argentinu i potpisao je ugovor s Bocom Juniors.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi