Boca slavila u Superclasicu: Lodeiro ušutkao Monumental!

Povratak na čelo tabele

Boca slavila u Superclasicu: Lodeiro ušutkao Monumental!

Večeras je u Buenos Airesu odigran jedan od najvećih svjetskih derbija, u kojem su snage odmjerili River Plate i Boca Juniors.

Više uspjeha imala je Boca, koja je minimalnom pobjedom nad najljućim rivalom ponovo izbila na čelo argentinske Primere.

Susret nije dobro počeo po Bocu Juniors, čiji je trener već u četvrtoj minuti morao napraviti prinudnu izmjenu. Tek što je meč počeo, Fernando Gago je zadobio jedan udarac zbog kojeg je morao napustiti teren.

U igru je ušao Nicolas Lodeiro, koji je nakon samo pet minuta ušutkao Monumental. Tevez je izašao sam pred golmana Rivera, koji je uspio intervenisati, ali je lopta stigla do Lodeira. Veznjak Boce Juniors je snažnim udarcem poslao loptu u mrežu i donio veliko slavlje navijačima Boce.

Malo ko je tada mogao naslutiti da će pogodak iz devete minute biti jedini na 205. ligaškom Superclasicu, koji je poprilično razočarao. Meč nije obilovao velikim brojem prilika, a vrijedi istaći dobar pokušaj Rodriga More u 47. minuti. River je tada propustio priliku da stigne do izjednačenja, a Boca se do kraja uspjela odbraniti i upisati zlata vrijedan trijumf.

Boca Juniors se nakon 24 kola argentinske Primere vratila na vrh tabele, sa dva boda prednosti u odnosu na San Lorenzo. Sa druge strane, River Plate zauzima tek petu poziciju sa 11 bodova manje od najljućeg rivala, koji ih je večeras vjerovatno izbacio iz borbe za titulu.

Argentina, 24. kolo:

River Plate - Boca Juniors 0:1 (Lodeiro 9')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.