Bodiroga: Razmišljam o nekim igračima iz Srbije

Novi selektor bh. kadeta

Bodiroga: Razmišljam o nekim igračima iz Srbije

Dejan Bodiroga na poziciji selektora kadetske košarkaške reprezentacije BiH naslijedio je Josipa Pandžu. 

Na posljednjoj sjednici UO KSBiH donesena je odluka da se povjerenje ukaže Bodirogi, a njegovo imenovanje izazvalo je zabunu, budući da nosi isto ime kao i proslavljeni košarkaš Reala, Barcelone i Panathinaikosa. 

"U Srbiji nas možda i miješaju, ali u BiH znaju da su to dva različita čovjeka i da smo rođaci. Košarkaški svijet pravi razliku i nema zabune", kazao je novi selektor bh. kadeta za Kurir.

Bodirogu ne opterećuje činjenica da je BiH u tom uzrastu bila šampion Evrope. 

"Ova ekipa je dvije godine mlađa i mislim da je teret na momcima, koji su sada stariji i koji će igrati na šampionatu za košarkaše do 18 godina starosti."

Nije isključeno ni da Bodiroga pojačanja potraži u Srbiji.

"Narednih dana ću u saradnji sa trenerima razgovarati o kandidatima. Znam neka imena, ali ne bih prije spiska da pričam o njima. Djeca su to i moram biti veoma oprezan, tako da ću samo reći i da u Srbiji ima momaka o kojima razmišljam", istakao je Bodiroga koji radi kao trener u OKK Leotar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi