Bodiroga; Želimo Eurobasket, ali prvo treba vidjeti uslove

Dejan Bodiroga o domaćinstvu Eurobasketa

Bodiroga; Želimo Eurobasket, ali prvo treba vidjeti uslove

Nakon što je Ukrajina zbog teške političke situacije u zemlji odustala od domaćinstva Eurobasketa sljedeće godine, pojavila se priča da bi domaćinstvo mogla preuzeti Srbija. 

Potpredsjednik KS Srbije Dejan Bodiroga izjavio je za srbijanske medije da je još uvijek rano govoriti o domaćinstvu, ali je priznao da interesovanje u Srbiji postoji. 

"Nemamo sada osnovu za najavu. Ako čelništvo FIBA na zasjedanju 22. marta potvrdi odluku Ukrajinaca, onda ćemo vidjeti kakvi su zvanični uslovi i moći ćemo više da pričamo", rekao je Bodiroga.

"Postoji interesovanje. Srbija je više puta organizovala velika takmičenja i pokazala se kao dobar domaćin, što se zna i u Evropi", kaže Bodiroga i dodaje:

"Ali, ovo je uopšteno, jer treba da vidimo kakvi su uslovi, od kojih znamo da je jedan ulaganje ogromnog novca. Dakle, prije nego što bord FIBA donese odluke, ne možemo znati da li ćemo se kandidovati", rekao je Bodiroga.

Srbije je zajedno sa Crnom Gorom organizovala Eurobasket 2005. godine. Utakmice su se rada igrale u dvije beogradske dvorane, te u Novom Sadu, Vršcu i Podgorici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.