Bogdan Tanjević završio karijeru

Klupa Crne Gore mu bila posljednja destinacija

Bogdan Tanjević završio karijeru

Legendarni crnogorski trener Bogdan Tanjević završio je karijeru.

Košarkaški savez Crne Gore danas je objavio da se Tanjević (70) povukao sa mjesta selektora A tima te da će to biti njegov posljednji trenerski angažman. 

"Posebnu zahvalnost dugujemo mu za angažovanje u posljednje tri godine tokom kojih je dao veliki doprinos uspostavljanju sistema u trenerskoj organizaciji, kao i rezultatima A tima, te mlađih reprezentativnih selekcija. Sa zadovoljstvom želimo da upoznamo javnost da će Tanjević ostati na čelu trenerske organizacije i sa te pozicije doprinjeti daljoj afrimaciji crnogorske košarke, te edukaciji mladih crnogorskih trenera", navodi se u saopštenju Košarkaškog saveza Crne Gore. 

Tanjević je također predložio Crnogorcima i novog selektora, a pomenuo je dva imena - Dejana Radonjića i Duška Ivanovića.

Podsjetimo, Tanjević iza sebe ima nevjerovatnu karijeru u kojoj je osvojio gotovo sve što se osvojiti može. Njegov prvi veliki uspjeh bio je osvajanje titule klupskog prvaka Evrope sa sarajevskom Bosnom, a nakon toga je sa reprezentacijama Jugoslavije, Italije i Turske osvojio dva srebra (jedno na Evropskom, drugo na Svjetskom prvenstvu) i jedno zlato na Eurobasketu 1999. godine.

Tokom karijere trenirao je i ekipe Caserte, Trsta, Stefanela, Limogesa, Budućnosti, Asvela, Virtusa iz Bologne i Fenerbahčea s kojima je osvajao nekoliko titula u Jugoslaviji, Italiji, Francuskoj i Turskoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi