Bohemians u posljednjim sekundama do boda, Žlin slavio

Češka liga, četvrto kolo

Bohemians u posljednjim sekundama do boda, Žlin slavio

S. Bošković

Danas su odigrana tri susreta nogometnog prvenstva Češke. Bohemians i Sigma uspjeli su osvojiti po bod, dok je Zlin upisao jedinu pobjedu.

U četvrtom kolu češke lige Sigma je uspjela odigrati nerješeno protiv favoriziranog Brna, dok je Zlin bez večih problema savladao ekipu Ostrave.

U jednoj zanimljivoj utakmici između Sigme i Brna krajnji rezultat bio je 1:1. Domaćini su čitav susret dominirali, no prvi su primili gol. Zavadil je nakon 68 minuta igre postigao gol za 0:1. Ipak, četiri minute kasnije Skoda je pocrvenio, a nakon toga domaćini su napravili još veći pritisak. Bod im donosi Chory u 83 minuti.

Ostrava je gostova kod Zlina, te su poraženi sa 2:0. Domaći nisu imali nikakvih problema u ovom susretu, a dva gola Poznara su im osigurala sigurnu pobjedu. Ipak, Kasa je crvenim kartonom u 60 minuti susreta olakšao posao Zlinu.

Dukla Prag je protiv Bohemiansa imala prednost od 2:0 na poluvremenu, no na kraju je završilo 2:2. Oba gola za domaću ekipu postigao je Berger u 43, te 45 minutu igre. Druga dionica pripala je gostima. Prvo je Jindrisek iz jedanaesterca pogodio za 2:1, a u posljednjim sekundama utakmice Zlamal poravnao na 2:2.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Sparta je vodeća, a iza su Zlin, Brno te Pribram.

Češka liga, četvrto kolo:
Sigma Olomouc - Brno 1:1 ( Chory 83', Zavadil 68')
Zlin - Ostrava 2:0 (Poznar 36', 90+')
Dukla Prag - Bohemians 2:2 (Berger 43', 45', Jinrisek 72', Zlamal 90+2')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije