Mahmutović nije igrao, Sparta uvjerljivo slavila
Foto: EPA

Golijada u Plzenu, Zlin bez šanse

Mahmutović nije igrao, Sparta uvjerljivo slavila

S. Bošković

Naš internacionalac Aldin Mahmutović nije nastupio u trećem kolu Češke nogometne lige za Viktoriju Plzen, koja nije uspjela slaviti na domaćem terenu. Sparta je u drugom susretu dana uvjerljivo savladala ekipu Zlina sa 3:0. 

Viktoria Plzen, našeg Mahmutovića, koji nije nastupio, nije uspjela iskoristi dominaciju i slaviti protiv Slovackog. Odigrali su 2:2. Dobro je krenulo za domaću ekipu. Poveli su golom Horave u 21. minutu. No, mašili su dosta, a kazna je stigla u najlošije vrijeme. Duboko u sudčevoj nadoknadi Dosek je poravnao rezultat na 1:1.

Igrač gostiju, Hoffman dobio je crveni karton u 53. minuti, ali unatoč igraču manjka Slovacko dolazi do vodstva. Daniček, samo tri minute nakon što je ušao, postiže gol za 1:2, a u 75 minuti Duris poravnava na 2:2. Obje ekipe imaju po četiri boda nakon tri odigrana kola. 

Zlin je gostovao kod jednog od najboljih čeških timova, Sparte, te su uvjerljivo savladani sa 3:0. Domaćini su toko čitavog susreta imali dominaciju, a gosti nisu pokazali ništa posebno.

U petoj minuti Hajek je napravio faul u kaznenom prostoru, a penal je iskoristio Dockal. U sudčevoj nadoknadi gosti prave još jedan jedanaesterac koji u gol, za 2:0, pretvara Dockal. Domaćinu su u nastavku sigurno susret priveli kraju, a treći gol postigao je Lafata u 75. minutu susreta. 

Sparta je vodeća nakon tri kola, a slijede Pribram i Brno. 

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Češka liga, treće kolo: 

Viktoria Plzen:Slovacko 2:2 (Horava 21' Duris 75', Dosek 45+2', Daniček 73')Sparta Prag-Zlin (Dockal 6' 45+2', Lafata 75')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.