Bojao se, ali ipak potpisao za Real Madrid

Mendy je bio zabrinut

Bojao se, ali ipak potpisao za Real Madrid

E. Škorić

Francuski nogometaš Ferland Mendy (25) dao je intervju za francuski Telefoot u kojem je otkrio kako se osjećao kada je prošlog ljeta potpisao za Real Madrid.

Mendy se s Marcelom natječe za mjesto na poziciji lijevog beka, a priznaje da se uplašio spoznaje da je postao igrač velikog Reala.

"Kada sam potpisao za Real Madrid, jako sam se bojao. Jako je teško doći do Real Madrida, ali prilagodio sam se i mislim da je sve bilo dobro do danas", rekao je Mendy.

On je kao igrač Reala odigrao 2403 minute u 32 utakmice i postigao je jedan gol (protiv Granade, jako važan za osvajanje titule) i uz to je imao četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na pitanje smatra li da je "oteo" Marcelu mjesto u Realu, Mendy kaže da se njih dvojica jako dobro slažu i da uopšte ne postoji nikakva vrsta zavisti ili nepovjerenja, te da su obojica svjesni da je rezultat Reala u konačnici najvažniji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi