Real i VAR "najbolji prijatelji": I veliki Puyol više ne može da šuti, poslao je poruke upozorenja

Kraljevi pobijedili Betis 2:3

Real i VAR "najbolji prijatelji": I veliki Puyol više ne može da šuti, poslao je poruke upozorenja

A. Čaušević

Za VAR i Real Madrid se može reći da su najbolji prijatelji jer su Kraljevi ostvarili veliki broj pobjeda nakon asistencija video tehnologije, posljednja je stigla sinoć kod Betisa s 2:3. 

Carles Puyol je poznat kao neprikosnoveni lider, koji je uvijek poštovao svog protivnika i redovno čestitao boljem, ali jednostavno više nije mogao da šuti kada vidi šta se dešava u Španiji.

Na stadionu Benio Villamarin je bilo svega, a Puyol je iskazao nezadovoljstvo suđenjem sudije Ricardo de Burgos Bengoetxe koji se oslonio na pomoć VAR tehnologije kod isključenja Emersona, a onda je i svirao penal za Kraljeve nakon što je Bartra igrao rukom.

U prvoj kontroverznoj situaciji sudija je svirao ofsajd, ali ga je video tehnologija ispravila te je isključio Emersona. Puyol je na Twitteru objavio dva emoticona kako su pokrili oči.

Druga sporna situacija donosi penal za Real nakon što je VAR tehnolgija rekla da je Bartra igrao rukom. Siguran realizator je bio Sergio Ramos za konačnih 2:3. Nekadašnji štoper Barce je objavio dva emoticona koja razmišljaju, te jedan prekrivenih usta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon što je završila utakmcia poslao je i poruku svima u Barceloni.

"Morat ćemo biti baš dobri ako želimo da pobijedimo. Vejrujem da će ovo biti izazov i motivacija za ekipu", poručio je Puyol.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

doledolovski
2 kolo ovi vec placu na sudije
4 4
TiTu
Ne rise pujdo plaho. Sve situacije su ciste ,zbog toga i postoji VAR. Samo kad Real igra protiv Barce tad Var ne postoji,ne gledaju se penali . Betis je trebao ostati sa 9 igraca na terenu ,Rodrigez ima zuti i gazi Mendya za cist drugi zuti. Ostalo je sve cisto kao suza ,jos ona ruka od Carvalha ,moglo bi se diskutovati . Znaci nije sve onako kako Barcini navijaci vide...
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi