Bojović: Nedostaje nam koncentracije u završnici

Košarkaš Studenta

Bojović: Nedostaje nam koncentracije u završnici

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Studenta, jučerašnjim porazom u Foči od tamošnje Sutjeske izvukli su bitne pouke za dalji tok takmičenja.

Kako kažu odigrali su dobro, ali nedostajao je faktor sreće te koncetracije u igri.

"Jučer je bila jedna veoma jaka utakmica. Igrala se snažna odbrana, sa mnogo faula. Mi smo odlično ušli u meč, svejsni o kakvom se protivniku radi. Preuzeli smo inicijativu od samog početka. Jakim faulovima smo im dopustili da se razigraju, što je rezultiralo našim vodstvomod plus osam na poluvremenu. U trećoj četvrtini napravili su mini seriju i vratili su se u utakmicu. Uspostavili su svoj ritam, na koji mi nismo mogli da odgovorimo na pravi način. Mnogo su nas omeli problemi sa ličnim greškama i očekivano domaćinsko suđenje. U posljednjem periodu odlijepili su se na plus devet, ali mi smo uspjeli da stignemo na minus jedan. Sutjeska je u završnici pogodila bitne trojke i tim su stavili tačku na ovu utakmicu. Zadovoljan sam igrom svoje ekipe, prevashodno odličnom energijom, koja nas je krasila čitav susret. Mislim da uz ovakvu energiju i još malo koncentracije u završnici možemo da preokrenemo tok ove sezone u našu korist", ističe za SportSport.ba košarkaš SKK Student, Boško Bojović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti