Bolić nakon Egipta: Ne pamtim lošije izdanje

Bivši napadač reprezentacije

Bolić nakon Egipta: Ne pamtim lošije izdanje

Elvir Bolić dugo vremena bio je najbolji strijelac reprezentacije i rekorder po broju nastupa u nacionalnom dresu. 

Nekadašnji napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine u razgovoru za naš portal iskazao je zabrinutost sinoć viđenim na meču između Egipta i Bosne i Hercegovine.

„Nismo odigrali kako treba, ali to se jednostavno zna desiti. Ne znam jesam li reprezentaciju ikada vidio u lošijem izdanju. Izgledali smo kao ekipa koja prvi put igra zajedno. Toliko pogrešnih pasova, toliko grešaka u postavljanju, nisam iskreno mogao da vjerujem da je to ista ona selekcija koja je igrala u kvalifikacijama i izborila nastup na Svjetskom prvenstvu,“ kaže Bolić, te dodaje:

„Pristup prema svakoj utakmici mora biti drugačiji od sinoćnjeg. Meč protiv Egipta svima nam treba biti opomena. Nekada je dobro izgubiti, ali mene brine način na koji smo izgubili. Igrači moraju biti ozbiljniji, zalaganja sinoć nije bilo. Selektor je sigruno vidio neke stvari koje je potrebno mijenjati.“

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Bolića smo upitali i za komentar na igru debitanata, kao i na zvižduke koje su navijači uputili Edinu Džeki.

„Što se tiče dbitanata oni su se uklopili u sivilo kompletnog tima. Nema pojedinca koji se može izdvojiti kao svjetla tačka. Edin Džeko nije zaslužio zvižuke sa tribina. To je nekorektno od publike koja je vjerovatno bila izrevoltirana igrom reprezentacije. Nijednom igraču, a pogotovo ne Džeki se ne treba žviždati. Džeko je glavni igrač i okosnica reprezentacije i njemu je potrebna podrška i kada ne igra dobro. Nadam se da se takve stvari neće ponavljati u budućnosti.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.