Bolje biti pijan, nego Sturridge?

Preporođeni igrač želi obnoviti svoju karijeru u Liverpoolu

Bolje biti pijan, nego Sturridge?

Kad si pijan ne znaš ništa šta se dešava, ravno ti je sve do mora, kada si Daniel Sturridge uvijek je prisutna neka zabrinutost. Čovjek je zapravo "prosto nevjerovatan" peh...

Karijera odličnog krilnog fudbalera u posljednjih nekoliko godina doživjela je takve amlitude da je i njemu vjerovatno postalo mučno. Ali se ne predaje!

Sturridge je prošle sezone bio potpuno zaboravljen na Enfieldu nakon što je zbog serije povreda otišao na posudbu u WBA, a da ga je neko prizivao u svijest pored Salaha, Manea i Firmina - nije bilo potrebe.

Ipak, karakterni fudbaler ovoga ljeta vratio se u planove Jurgena Kloppa i kazao je da je još uvijek gladan da postigne "nešto posebno" s Liverpoolom.

Sturridge je imao impresivnu predsezonu, napadač je postigao svoj četvrti gol tokom pripremnih utakmica u pobjedi 4:1 nad Manchester Unitedom u Michigenu, sarađujući fenomenalno sa novom akvizicijom Xerdanom Shaqirijem. Još jednom se pokazao kao zlatna rezerva.

Izgledalo je da je odlaskom u Albion završio svoju avanturu s Redsima. Povrh svega 28-godišnji igrač ima još samo godinu ugovora sa Liverpoolom bez zainteresiranosti kluba da s njim produži saradnju.

No svojim radom ubijedio je Kloppa da može biti od itekakve pomoći u narednoj sezoni u kojoj očekuje revitalizaciju svoje karijere. On je barem odlučan da tako bude.

"Još uvijek sam gladan, znate to. Ta stvar se nikada neće promijeniti. U svakim dan ulazim pozitivnim razmišljanjem. To je sve što radim. Predsezona je bila odlična, ali ništa to ne znači. Sjajno je biti dio tima, pomagati i dati udjela u pobjedama", kazao je Sturridge koji je uvjeren da će Liverpool sljedeće sezone biti nagrađen za težak rad pod vodstvom Kloppa tokom prethodnih godina. Prošle sezone tim je igrao finale Lige prvaka...

"Ja se osjećam odlično, ali ne radi se o meni, već o čitavom timu. Svi guramo sebe do granica mogućnosti, jer znamo da nas očekuje teška sezona. Svi osjećamo da bi u njoj mogli napraviti nešto veliko, zato svako daje od sebe maksimum. Radio sam dobro ovoga ljeta, dao sam se unutra, ali mnogo više rada je tek pred nama.

Ponavljam, ne brinem se za sebe. Želim samo zadržati pozitivno razmišljanje kako bih pomogao timu da predstojeće sezone nešto osvoji.Prethodnih sezona bili smo tako blizu, prošle nisam učestvovao u pohodu na Ligu prvaka, ali bili smo jako, jako blizu. Strašno želimo osvojiti nešto", bio je skroman Sturridge konstantno apostrofirajući kolektivno u odnosu na individualno.

Stavio je tim ispred sebe, što je idealan metod da se bivši igrač Cheseaja i Cityja vrati u prepoznatljivu formu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sturridge je u januaru otišao u WBA na posudbu za 3,8 miliona očekujući da može ostvariti tamo reprezentativnu formu nakon povrede. Ipak, i tamo se povrijedio, Albion je ispao, a on propustio Mundijal.

"Ne kajem se ni zbog čega, ne osvrećem se. Bilo je šta je bilo, a sve što je bilo dobro je. Sva ta iskustva učinila su me jačom i čvršćom osobom. To je sve, napreudeješ kao osoba, napreduješ i kao fudbaler. I kad gledaš sa strane možeš mnogo da naučiš, da se popraviš. Kada si u unutra, kada si subjektivan, ne možeš vidjeti stvari koje trebaš poboljšati da bi došao na viši stepen. Kada izađeš iz sebe i počneš gledati objektivno, onda možeš vidjeti te stvari."

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi